Arhiv novic 05.01.2023

Pingpong z ljubljanskimi mladimi zdravniki

Dnevnik 05.01.2023
Čeprav so številni Ljubljančani danes zaradi prihoda dveh zdravnic že navsezgodaj čakali pred bežigrajsko enoto zdravstvenega doma, se odhodi zdravnikov iz tega javnega zavoda z novim letom niso ustavili. Ta mesec bodo ostali še brez treh, so nam… »

Kocka je padla, "zahodna" oklepna bojna vozila na poti v Ukrajino

Svet24 05.01.2023
ZDA bodo Ukrajini namenile bojna vozila bradley, Nemčija pa vozila marder. Nemški kancler Olaf Scholz se je dolgo otepal tega, da bi Nemčija v Ukrajino poslala kar koli močnejšega, bojna vozila ali tanke, ki bi jih ukrajinska vojska lahko uporabljala… »

Jeremy Renner iz bolnišnice: Hvala, mama in sestra, za vso ljubezen

24ur 05.01.2023
Igralec Jeremy Renner, ki je pred dnevi doživel nesrečo s snežnim plugom, se počuti bolje. Zvezdnik je na družbenih omrežjih delil utrinek preživljanja časa na oddelku intenzivne nege v bolnišnici, kjer sta mu družbo delali mati in sestra… »

Za zdaj enake pravice, sistemska ureditev nujna

Delo 05.01.2023
Kadrovska stiska, neenakomerna dostopnost, preskromen razvoj storitev v skupnosti bodo med glavnimi izzivi za snovalce zakona. V nadaljevanju preberite: Prvega januarja je začela veljati na referendumu potrjena novela zakona o dolgotrajni oskrbi, ki jo… »

Evropski oklepniki, milijarde in generatorji za Ukrajino

Delo 05.01.2023
Francija in Nemčija pošiljata v napadeno državo oklepna bojna vozila, iz EU pa bo potrebovala tudi milijarde za svoje delovanje. V nadaljevanju preberite: Dobave oborožitve, financiranje delovanja države in pošiljanje humanitarne pomoči iz EU za… »

Dokuserija o R. Kellyju razkrila, da je pokojna pevka Aaliyah podpisala klavzulo o molčečnosti

RTV Slovenija 05.01.2023
Nove epizode dokumentarne serije Surviving R. Kelly razkrivajo, da je zvezdnik R. Kelly utišal poppevko Aaliyah in njeno družino s klavzulo o molčečnosti. Zato nikoli ni prišlo v javnost, kaj se je dogajalo v času njegove nezakonite poroke s… »

Igre v avtomobilih? Trije veliki potrdili to novost.

SiolNET 05.01.2023
Začel se je največji sejem potrošniške elektronike CES 2023, kjer imajo vse večjo vlogo tudi avtomobilski proizvajalci. Tokrat je veliko pozornosti pritegnil grafični velikan Nvidia, ki je napovedal možnost igranja iger prek oblaka v nekaterih… »

Obletnica rojstva teharskega častnega občana

Celje.info 05.01.2023
Na današnji dan se je leta 1845 v Kompolah rodil Gašpar Vrečer, teharski učitelj in častni občan. Umrl je 14. februarja 1898 na Teharjah. Gašpar Vrečer je bil teharski učitelj in narodnjak, ki se je rodil v Sv. Lovrencu pod Prežinom (danes… »

Zgodovinarji in publicisti: Pokop Zemljariča z vojaškimi častmi je skrajno zavržno dejanje Golobove vlade

Nova 24TV 05.01.2023
Igor Omerza, Roman Leljak, Stane Granda (Foto: STA) Golobova vlada je danes odločila, da bo nekdanji direktor Službe državne varnosti Janez Zemljarič, ki je veljal za enega najbolj vplivnih stricev iz ozadja, pokopan z vojaškimi častmi, četudi se… »

Hrvaški Mercator pripojen Konzumu

Dnevnik 05.01.2023
Mercatorjeva hrvaška hčerinska družba Mercator – H je bila proti koncu lanskega leta pripojena h Konzumu, s katerim se čedalje tesneje povezuje. Po skupni nabavi številnih izdelkov lahko pričakujemo povezovanje tudi drugih poslovnih funkcij… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem