Arhiv novic 05.01.2023

Nov začetek za Blagija, na obzorju tudi poroka

Delo 05.01.2023
Blaž Blagotinšek noče rojstnega dneva praznovati doma. Prestop v bundesligo mu je dal nov zagon. Slovenija lahko preseneti na SP. V nadaljevanju preberite: Eden od najmočnejših stebrov slovenske rokometne reprezentance na svetovnem prvenstvu na… »

Uporaba lovilcev IMSI, prenosnih naprav za nadzor mobilnih telefonov, dokončno ustavljena

RTV Slovenija 05.01.2023
Ustavno sodišče je razveljavilo člen zakona o kazenskem postopku, ki govori o uporabi tehničnih sredstev za nadzor signala mobilne telefonije oz. o lovilcih IMSI. Zakon je po oceni sodišča namreč v nasprotju s pravico do varstva osebnih podatkov… »

Navoženi material v Podgorju pri Letušu ni nevaren, a ga tja ne bi smeli odlagati

RTV Slovenija 05.01.2023
Okoljska inšpektorica je v Podgorju pri Letušu opravila nadzor odloženega materiala v vrtači in ugotovila, da material ni nevaren odpadek, a opozorila, da odlaganje na kmetijskem zemljišču fizične osebe ni v skladu z zakonodajo. Že v sredo je TV… »

Nova vlada načrtov za vetrne elektrarne ni dala v predal

Svet24 05.01.2023
Za sprejem na vladi je pripravljen sklep, s katerim se bo lahko začela priprava državnega prostorskega načrta (DPN) za polje vetrnih elektrarn v bližini Dolenje vasi. Avtorica: Jana Krebelj Foto: Petra Mezinec, Profimedia. Vse študije za pripravo DPN… »

Ko ti zaroko uniči turistka, ki za vsako ceno želi posneti razgled

SiolNET 05.01.2023
Romantični trenutek je zaljubljencema uničila turistka, ki se je v napačnem trenutku pojavila na napačnem mestu. Na družbenem omrežju TikTok je zaokrožil posnetek in sprožil številne odzive uporabnikov. V trenutku, ko je moški pokleknil na… »

Pijan končal v jarku

Slovenske novice 05.01.2023
Ni imel vozniškega dovoljenja, pa še pijan je bil. V petek ob 17.38 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo pri odcepu za Cetore. Policisti so ugotovili, da je 64-letni voznik osebnega avtomobila, doma iz Izole, vozil iz… »

Zagrebčanom uspelo skleniti izjemen večmilijonski posel z znancem 1. SNL

SiolNET 05.01.2023
Hrvaški nogometni prvak Dinamo Zagreb je sklenil dogovor s Southamptonom. Angleški premierligaš, ki se krčevito poteguje za obstanek v elitni družbi, se je v zimskem prestopnem roku okrepil z Mislavom Oršićem, 30-letnim krilnim napadalcem, ki je… »

Zdravniške organizacije za dolgoročne rešitve v zdravstvu

Dnevnik 05.01.2023
V Koordinaciji zdravniških organizacij so se v izjavi za medije po današnji seji zavzeli za dolgoročne rešitve v zdravstvu. Med njimi so našteli ohranitev standardov in normativov, izboljšanje plač zdravnikov in njihovega delovnega časa. Kljub… »

Dr. Miroslav Stiplovšek: 170. let upravnega razvoja in delovanja Občine Domžale

Domžalec 05.01.2023
Kulturni dom Franca Bernika Domžale lepo vabi v sredo, 11. januarja 2023, ob 18. uri v Slamnikarski muzej na pogovorni večer Srečanja pod slamniki. Gost večera bo domžalski zgodovinar in častni občan dr. Miroslav Stiplovšek, avtor izjemnega dela o… »

Začetek konca Googla? Microsoft nad velikana z umetno inteligenco.

SiolNET 05.01.2023
Microsoft naj bi marca predstavil novo različico spletnega iskalnika Bing, ki bo temeljil na rešitvi chatGPT. Ameriški tehnološki velikan Microsoft naj bi do konca marca javnosti predstavil najnovejšo različico spletnega iskalnika Bing, poroča The… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem