Arhiv novic 05.01.2023

V aktih ujet antropocentrizem

Zurnal24 05.01.2023
Med 6. januarjem in 8. februarjem 2023 si bo v Galeriji na mestu pred Mestno knjižnico Kranj mogoče ogledati razstavo aktov Gimnazije Kranj. Razstava nosi naslov Antropocentrizem, s štirinajstimi akti v akvarelu se predstavljajo tri mlade ustvarjalke… »

Potnika rešil, preden bi ga povozil premikajoči se vlak #video

SiolNET 05.01.2023
V mestu Purnia v Indiji je v nedeljo železniški uradnik rešil potnika pred padcem v vrzel med vlakom in železniško postajo. Ob posnetku, ki ga je 4. januarja objavilo indijsko ministrstvo za železnice, so zapisali, da je želel potnik vstopiti na… »

Svetla prihodnost skromnega Mitje Ileniča: Iz male vasice v veliko jabolko

24ur 05.01.2023
Domžale so uradno potrdile prestop 18-letnega desnega bočnega branilca Mitje Ileniča v New York City FC. Po prestopu smo se z mladeničem iz Tribuč pogovorili o velikih spremembah, ki ga čakajo, in razvoju njegove kariere. "Počutim se izjemno. Ne… »

V Bistrici ob Sotli razburjenje ob umeščanju bazne postaje v bližino šole (dopolnjeno)

Kozjansko 05.01.2023
V Bistrici ob Sotli so tamkajšnji krajani oblikovali civilno iniciativo, ki nasprotuje prestavitvi Telekomove bazne postaje na območje šole. Sedanja postaja stoji na gasilskem domu, ki ga bodo porušili, zato je predvidena prestavitev postaje. Po… »

Na Nušićevi jutranje reševanje z gasilsko lestvijo (dopolnjeno)

Celje.info 05.01.2023
Danes je ob 6.45 na Nušićevi ulici v Celju zagorelo v stanovanju stanovanjskega bloka. Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so gasilci PGE Celje in PGD Celje Gaberje požar pogasili, iz stanovanja iznesli onemoglo osebo… »

Milijardni projekt: Mercedes bo gradil po zgledu Tesle

SiolNET 05.01.2023
Mercedes-Benz je napovedal gradnjo lastne polnilne infrastrukture, ki pa bo odprta tudi za avtomobile drugih znamk. V polnilnice bodo vložili milijardo dolarjev. Postaviti jih želijo deset tisoč, nekatere tudi v Evropi, a Tesla ima takih polnilnic že… »

Pitbul ji je odtrgal ustnico, zdaj se 23-letnica spet lahko smeji

Svet24 05.01.2023
Po številnih operacijah v dobrih dveh letih so zdravnik nekdanji manekenki uspeli rekonstruirati ustnico, a njeno okrevanje še ni končano. Brooklinn Khoury iz Kalifornije je novembra 2020 obiskala starše v Arizoni in se znašla iz oči v oči z… »

V Španijo za soncem in na prostovoljno delo

Finance.si 05.01.2023
Francozu srednjih let sem nekaj dni pomagal kot prostovoljec pri njegovem trajnostnem projektu. Pred tremi leti se je odločil za nakup in obnovo hiše v desetletja zapuščenem naselju sredi manj obiskanih prostranstev na jugovzhodu Španije. »Moja… »

Boj za digitalno prevlado

Finance.si 05.01.2023
V začetku leta se kot prevladujoči tehnološki trendi nakazujejo metaverzum, regulacija umetne inteligence in nadaljevanje geopolitičnega prerivanja na področju polprevodnikov. Kot vedno je v začetku leta že kar nekaj napovedi in namigov, kaj lahko… »

Pismo iz New Yorka: Lažnivi kljukec

Finance.si 05.01.2023
Večina politikov svojo življenjsko zgodbo zlošči s precej samohvale, republikanec in novi član kongresa George Santos jo je ustvaril dobesedno iz nič. Ko je republikanec George Santos lansko jesen na robu New Yorka dobil volitve za kongres, je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem