Arhiv novic 05.01.2023

Veselje se je sprevrglo v tragedijo: mamica umrla pred otrokoma

Slovenske novice 05.01.2023
Tragedija se je zgodila med praznovanjem na brazilski plaži. Pobegla raketa se ji je zapletla v oblačila in eksplodirala. Novoletna slavja so se po dvoletnem pandemskem zatišju vrnila v vsem svojem blišču, vključno z množičnimi praznovanji na… »

Uradno: posel Slovencev in McLarna, znane podrobnosti

SiolNET 05.01.2023
Slovensko podjetje Elaphe, ki je specializirano predvsem za razvoj kolesnih "in-wheel" elektromotorjev, je sklenilo partnerstvo z britanskim podjetjem McLaren Applied. Podjetje Elaphe smo pred kratkim spoznali v zanimivem pogovoru z Matejem Bičkom… »

Anja Zag Golob: Urši, Taši & Robi <3 <3 <3

RTV Slovenija 05.01.2023
Vodenje države zahteva pogum, hrbtenico, vizijo, sposobnost abstraktnega mišljenja in postavljanja lastnega ega v drugi plan. To ni delo za narcise. Dramoletno mahanje plebsu in hrbtokaz gardi ob prihodu na državno proslavo, peka palačink in likanje… »

(intervju) Pogled na hidroelektrarne se spreminja tudi med energetiki - ali zakaj biodiverziteta postaja vroča tema

Finance.si 05.01.2023
Včasih smo v reke metali smeti in stare avtomobile, nato se je miselnost spremenila. Verjamemo, da se bo podoben premik zgodil tudi pri energiji, pravita Maja Ravnikar in Darja Stanič iz Nacionalnega inštituta za biologijo. Če se v Ljubljani pri… »

Svetniški papeži in papeži z ljubicami

SiolNET 05.01.2023
Papeška zgodovina je dolga skoraj dva tisoč let. V tem času se je zvrstilo več kot 260 osebnostno zelo različnih papežev. Nekatere med njimi je bolj kot duhovnost zanimalo osebno bogatenje. Nekateri med njimi so imeli številne ljubice in kopico… »

MiCA: v EU dobimo zakon, kot ga nimajo še nikjer na svetu

SiolNET 05.01.2023
Evropski parlament bo predvidoma februarja odločal o sprejetju uredbe o trgih kriptosredstev (MiCA) oziroma tako imenovanega zakona o kriptovalutah. Šlo bo za prvo obsežno in robustno splošno regulacijo kriptovalut na svetu, ki bo posegla v tako… »

Zaradi nepazljivosti voznice motorist pristal pod tovornjakom. To se je zgodilo potem. #video

SiolNET 05.01.2023
Kamere so ujele nesrečo, v kateri je voznik motorja po padcu pristal pod tovornjakom, a se je, po čudežu, izpod njega izvlekel živ. Zaradi nepazljivosti voznice, ki je vrata svojega avtomobila odprla v trenutku, ko se je mimo pripeljal motorist, bi ta… »

"V obdobju, ko sem bila najbolj vitka, sem bila najbolj nesrečna"

SiolNET 05.01.2023
Čeprav velja za eno najlepših žensk na svetu, se je angleška manekenka in igralka v preteklosti spopadala z izrazito nizko samopodobo. "Svoje telo morate oboževati takšno, kot je v tem trenutku, saj si boste čez deset let želeli, da bi imeli… »

Od Škode do Ferrarija: pregled vsega, kar so lani kupili Slovenci

SiolNET 05.01.2023
Število novih registriranih osebnih avtomobilov v Sloveniji se je lani skrčilo za več kot 14 odstotkov. Skoraj vsak drugi prodani avtomobil je bil SUV. Sedem avtomobilov je prepričalo več kot tisoč kupcev, med njimi je največ registracij za škodo… »

Usodni 1. januar: posnetek, ki je šokiral svet (VIDEO)

Slovenske novice 05.01.2023
Družina pokojne je sporočila, da naj bi dekle tudi spolno napadli. Iz Indije prihaja vest o smrti 20-letnice. Tuji mediji poročajo, da naj bi mlado žensko na skuterju zbil avtomobil, nato pa jo vlekel po cesti več kilometrov. Po poročanjih naj bi se… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem