Arhiv novic 05.01.2023

Sodniki zahtevajo uskladitev plač, za hitrejšo plačno reformo so se obrnili tudi na ustavno sodišče

RTV Slovenija 05.01.2023
Sodniki že skoraj desetletje pričakujejo uskladitev plač, vendar so tudi pri aktualni vladi za zdaj neuspešni. Ministrica za javno upravo napoveduje, da bodo sodniške plače obravnavane v okviru prenove plačnega sistema, sodniki pa se s tem ne… »

Civilnodružbene organizacije Goloba javno pozivajo k spremembi volilnega sistema

Dnevnik 05.01.2023
Civilnodružbene organizacije so predsednika vlade Roberta Goloba z javno pozvale k obljubljeni spremembi volilnega sistema, ki je po njihovem mnenju nedemokratičen. Predlagajo ustanovitev strokovne komisije brez zastopnikov političnih strank, ki naj… »

Kazanje mišic med ministrom in županom

Delo 05.01.2023
Danijel Bešič Loredan za slabo stanje v ljubljanskem ZD krivi vodstvo in občino. Župan ogorčen nad njegovimi izjavami. V nadaljevanju preberite: Nesoglasja med ministrom za zdravje Danijelom Bešičem Loredanom in ljubljanskim županom Zoranom… »

Slovenska olimpijka žalostna: Novo leto prinese nova upanja, žal se je to leto začelo drugače

Slovenske novice 05.01.2023
Urše Bogataj je morala zaradi poškodbe zaključiti sezono. Slovenska dobitnica bronaste olimpijske medalje Nika Križnar je ob začetku leta zapisala svoje misli in priznala, da se leto ni začelo po pričakovanjih. Spomnila se je tudi na nesrečen… »

Rusi Hrvata obtožili fašizma in ga nagnali

Zurnal24 05.01.2023
Pri ruskem Zenitu so hitro spremenili svoje načrte s hrvaškim reprezentantom. Dejan Lovren se je na začetku leta iz ruskega Zenita preselil k Lyonu, kjer je v preteklosti že igral. Klub iz Sankt Peterburga je še pred svetovnim prvenstvom želel… »

Sanjski moški: Pia ujezila Tino in vse je posneto

Zurnal24 05.01.2023
Uf, to ji bo morala razložiti. Eva Luna in Pia, znani iz šova Sanjski moški, sta za kanal Joonglaa opravili več izzivov in razkrivali svoje male in velike skrivnosti. Eva Luna je med drugim povedala, kako se je na ulici osramotila, Pia pa je morala… »

PTIČJO GRIPO POTRDILI TUDI PRI LABODU V IZOLI: Strah pred prenosom virusa za domačo perutnino

Regional 05.01.2023
Nacionalni veterinarski inštitut je ptičjo gripo potrdil še pri labodu grbcu v občini Izola, potem ko so bolezen v preteklih tednih potrdili pri labodih grbcih v občinah Apače, Lenart, Ptuj, Sveta Trojica v Slovenskih goricah in Piran. Uprava za… »

50 lastnikov znanih slovenskih podjetij izkoristilo davčno darilo nekdanje Janševe vlade

Svet24 05.01.2023
Z denarjem, ki je šel po zaslugi davčnega darila Janševe vlade v žepe najbolj iznajdljivih podjetnikov, bi lahko država izplačala po eno mesečno plačo vsem zdravnikom in zobozdravnikom v Sloveniji. Nekateri najvidnejši slovenski podjetniki so v… »

Salus prevzel Farmadent za 8,46 milijona evrov

Delo 05.01.2023
Potencialni nakup poslovnih deležev v družbi Farmadent je skladen z razvojno strategijo družbe oziroma skupine Salus. Družba Salus veletrgovina je s prodajalci, to je več štajerskih občin, podpisala pogodbo o prodaji oziroma nakupu 100-odstotnih… »

Iron Maiden in Eddie dobili svoje znamke

RTV Slovenija 05.01.2023
Le redke glasbenike je doletela enaka čast kot člane zasedbe Iron Maiden. Legendarni angleški metalci so postali komaj peta glasbena skupina, ki je bila ovekovečena na znamkah britanske kraljeve pošte. Zbirka, ki je že v predprodaji, obsega 12… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem