Arhiv novic 05.01.2023

Cristiano Ronaldo že dvignil arabski klub na novo raven

Delo 05.01.2023
Prestop nekdanjega zvezdnika Manchester Uniteda, Juventusa in madridskega Reala je dvignil veliko prahu. Nogometni privrženci niso enotni v oceni, ali je Cristiano Ronaldo naredil prav, ko je podpisal pogodbo za arabski klub Al Nasr. To v resnici ni… »

Banksyjevo "darilo" na ukrajinskih ruševinah predstavlja zagato za konservatorje

RTV Slovenija 05.01.2023
V Ukrajini se v teh dneh odvija javna debata okrog tega, kaj storiti s sedmimi murali, ki jih je v novembru Banksy pustil na ostankih porušenih stavb v Kijevu in okolici. Enega so že poskušali ukrasti s stene, kar je podčrtalo nujnost zaščite… »

Ta kovanec za pet kun je lahko vreden tudi več kot tri tisoč evrov

Svet24 05.01.2023
Zdaj ko so kune umaknjene iz prometa, se ljudje sprašujejo, ali naj zadržijo kakšne kovance in bankovce, ki bi morda lahko nekoč prinesle lepo vsoto. Denar, ki ga ni več v obtoku, lahko vseeno doseže precejšnjo numizmatično vrednost, če gre za… »

Legendarni trener o slovenskem košarkarju: Žal mi je, da je tako #video

SiolNET 05.01.2023
Nadarjeni slovenski košarkar Gregor Glas se je razšel s Partizanom in postal član Cedevite Olimpije, do konca sezone pa bo igral za Mornar iz Bara. Trenerju beograjskega moštva Željku Obradoviću je žal, da je moralo priti do tega. Član elitne… »

Domžalska premiera komedije “Dedek gre na jug” z ekipo filma

Domžalec 05.01.2023
V petek, 13. januarja 2023 na filmsko platno Mestnega kina Domžale prihaja komedija “Dedek gre na jug”. Domžalska premierna projekcija bo potekala z ekipo filma ob 20. 00 uri. Dedek gre na jug je zgodba o življenju, pričakovanjih in iskanju… »

V Zambiji aretirani Hrvati: številna vprašanja še vedno neodgovorjena

SiolNET 05.01.2023
V primeru štirih hrvaških parov, ki so od začetka decembra v priporu v Zambiji zaradi dvomov glede veljavnosti dokumentov o posvojitvi mladoletnih otrok iz Demokratične republike Kongo, je še vedno veliko neznank. Zambijska policija je sedmega… »

Kaj je v zemljini v vrtači pri Letušu?

Celje.info 05.01.2023
Krajani Podgorja pri Letušu so v dneh pred novim letu opazili, da so v eno izmed vrtač tovornjaki drug za drugim vozili zemljino, saj je v bližnjem Šmartnem ob Paki gradbišče železniškega podhoda. Posumili so, da bi lahko šlo za nevarne gradbene… »

Po koncertu Dunajskih filharmonikov afera tudi v hrvaškem političnem vrhu

SiolNET 05.01.2023
Hrvaški infrastrukturni minister Oleg Butković naj bi vstopnico za novoletni koncert Dunajskih filharmonikov, ki lahko stane tudi več kot tisoč evrov, brezplačno prejel od prijatelja. Hrvaška komisija za preprečevanje korupcije bo raziskala, kako… »

Milijonski dolg podjetja Jureta Koširja

Slovenske novice 05.01.2023
V sklepni fazi je stečajni postopek podjetja SVS šport. Uspešni športniki lahko v svojih karierah zaslužijo lepe denarce. Takrat naenkrat dobijo veliko prijateljev, mnogi jim ponujajo številne ideje, kako sredstva oplemenititi. Nekaterim to uspe in… »

Kako ZDA krepijo samooskrbo pri litij-ionskih baterijah

Finance.si 05.01.2023
V mestu Kings Mountain v ameriški zvezni državi Severna Karolina imajo z drevesi porasel park, v sredini pa je ribnik. Lesketajoča se voda, globoka okoli 45 metrov, je rezultat desetletij zbiranja deževnice v opuščenem rudniku litija. Podjetje… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem