Arhiv novic 05.01.2023

Avto v potok na cesti Arja vas-Velenje

Celje.info 05.01.2023
Ob 15.58 je v naselju Črnova, občina Velenje, osebno vozilo zapeljalo v potok. Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so gasilci PGE Velenje in PGD Velenje zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in v potok preventivno… »

Zvezdanina modrost: Za svoje zdravje smo odgovorni sami!

Slovenske novice 05.01.2023
Drugih ne moremo spremeniti in lep 'dobro jutro' boš najprej rekla sebi. V tem je vsa modrost. Reči samemu sebi vse tisto, kar pričakujemo od drugih. Draga Zvezdana! Jezna sem, pravzaprav tudi žalostna. Bližam se 70. letu, do 65. sem bila kot stroj… »

Novo leto se je začelo krvavo: ponesrečeni zvezdnik v kritičnem stanju

Slovenske novice 05.01.2023
Jeremy Renner je zaradi poškodb prsnega koša in noge prestal dve operaciji. Splužiti je hotel cesto pri svojem ranču ob jezeru Tahoe. Sneg, vsaj dokler ga je v obvladljivih količinah, je lahko vir neizmerne zabave. Tudi odrasel moški se takrat… »

Svetnik takoj!

Delo 05.01.2023
S pogrebom Josepha Ratzingerja se je po desetih letih končalo obdobje, kot ga še ni bilo. V nadaljevanju preberite: Na Trgu svetega Petra v Rimu so se danes zjutraj slovesno, a skromno za vatikanske razmere, poslovili od Josepha Ratzingerja, zgodovinsko… »

Igral za Španijo, zdaj pri Barci zasluži 'le' 10 tisoč na teden

Zurnal24 05.01.2023
Španski nogometaš je povsem zadovoljen s svojo plačo. Plače nogometašev so v zadnjih desetletjih 'poletele' v nebo, Cristiano Ronaldo naj bi tako za celotno sezono pri Al Nassru pospravil 200 milijonov evrov, se pravi 3.7 milijona na teden. Tudi… »

Koroška KGZ pri poslih z mineralnimi gnojili ob več kot dva milijona evrov

Svet24 05.01.2023
Slovenjgraški policisti preiskujejo sum goljufije hrvaškega podjetja, katerega žrtev naj bi bila Koroška kmetijsko-gozdarska zadruga. Kot so za STA pojasnili na Policijski upravi Celje, je storitve kaznivega dejanja osumljeno tuje podjetje, medtem ko… »

Šest zgrešenih tarč odneslo Anine pokljuške sanje

Delo 05.01.2023
Porazen uvodni izplen slovenskih tekmovalk. Zmaga Švedinji Elviri Öberg. Jutri moški šprint. V nadaljevanju preberite: Na Pokljuki, kamor se je biatlonska elita vrnila po dveh letih, je bilo prvi dan tekmovanja veliko nasmejanih obrazov, pa četudi so… »

Žan Kranjec ima v Adelbodnu visoke cilje

Delo 05.01.2023
Leta 2020 je v Adelbodnu vpisal svojo drugo zmago v svetovnem pokalu, postal je prvi Slovenec z veleslalomsko zmago na tej zahtevni preizkušnji. Adelboden bo konec tedna na progi Cheunisbärgli prizorišče klasične preizkušnje svetovnega pokala… »

Viktorijansko stranišče bo postalo razstavni prostor portretne galerije

RTV Slovenija 05.01.2023
Najnovejša pridobitev londonske Narodne portretne galerije je javno stranišče iz viktorijanske dobe, za katero je muzej namenil 3,4 milijona evrov. Preoblikovali ga bodo v nov galerijski prostor, ki bo namenjen kot prizidek muzejski ustanovi. Nekdanje… »

Bodoči kongresnik bo levico položil na izvod stripa Superman

RTV Slovenija 05.01.2023
Bodoči ameriški kongresnik Robert Garcia bo prisegel tudi na stripu junaka Supermana. Položaj bo zasedel, ko bodo člani republikanske stranke uspešno izvolili predsednika parlamenta. V tvitu je pred kratkim pojasnil, da bo roko ob prisegi poleg… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem