Arhiv novic 05.01.2023

Migranta zaprl v prtljažnik in se zaletel v policijo, poškodovana tudi policistka

Slovenske novice 05.01.2023
Z voznikom je bil v malem citroenu C3 še šest migrantov. Policistka s civilnim službenim vozilom je na cesti med Jelšanami in Ilirsko Bistrico opazila vozilo Citroen C3, na katerem so bile slovenske registrske oznake, in v katerem je bilo več oseb… »

Janez Janša: Pokojni papež Benedikt XVI. je že zdavnaj opozarjal na nevarnost kulturnega marksizma

Nova 24TV 05.01.2023
Janez Janša (Foto: Polona Avanzo) Janez Janša, predsednik SDS in trikratni predsednik vlade: “Bil sem na Trgu sv. Petra, ko je kardinal Ratzinger postal papež Benedikt XVI. Še vedno hranim besedilo njegovega nagovora ob umestitvi. Izgovorjene besede… »

Kangler po operaciji: Dobro so me poflikali, levičarjem se je pa čisto odpeljalo

Zurnal24 05.01.2023
Franc Kangler je pred enim tednom pristal v bolnišnici, kjer je preživel tudi silvestrovo. Natančen razlog ni znan, se je pa, kot kaže, težje poškodoval, saj ima še vedno povito roko, govori tudi o operaciji, ki jo je uspešno prestal. “Dobro so… »

Poglejte, kakšno pričesko je nekoč imela Erika Žnidaršič

Zurnal24 05.01.2023
Iz časov POP TV ... Voditeljica Tarče na RTVS, Erika Žnidaršič, je več let delala za informativni program POP TV, 24 ur. Poročala je o notranji politiki, tako kot tudi Melita Župevc, s katero se je takrat veliko družila. Melita se je po karieri… »

Denis Avdić: »Ostalo mi jih je še osem«

Svet24 05.01.2023
Najbolj poslušani jutranji program v Sloveniji, Denis Avdić Show na Radiu 1, je 3. januarja praznoval 12. rojstni dan. Denis Avdić je na Radiu 1 začel delati leta 2007 kot vikend voditelj. Dve leti pozneje je šel v popoldanski program in leta 2011… »

Boxerji: država že plačala tri milijone evrov, a grozi nam še višji račun

SiolNET 05.01.2023
"Ministrstvo za obrambo je do zdaj plačalo stroške v zvezi z operativnim in administrativnim proračunom programa Boxer v skupni višini 3.036.353 evra. Račun v višini 7,2 milijona evra, ki se nanaša na povrnitev razvojnih stroškov državam, ki… »

Umrla je Fay Weldon, pisateljica, ki je dokumentirala življenja žensk

RTV Slovenija 05.01.2023
Umrla je angleška pisateljica Fay Weldon, avtorica več kot 30 romanov, v katerih je opisovala vzpone in padce življenja v Veliki Britaniji. Med njeni najbolj znani deli spadata Praxis in The Life And Loves Of A She-Devil. Stara je bila 91 let… »

Pol stoletja po Picassu: je o mojstru še mogoče povedati kaj novega?

RTV Slovenija 05.01.2023
Letos mineva pol stoletja od smrti španskega slikarja Pabla Picassa. Na obletnico umetnikove smrti, 8. aprila, bo več muzejev po svetu zagnalo mednarodni kulturni program pod geslom Picasso Celebration 1973─2023. Posebne razstave bodo pripravili ne… »

Kaj pomeni, če se vam v sanjah pojavi sova?

Svet24 05.01.2023
Sove so skrivnostna in čarobna bitja, zato se, ko se pojavijo v spanju, sanje zdijo polne simbolike in duhovnega pomena. Sove so bitja noči, zaradi česar so izmuzljive in zakrite v temo, kar lahko povzroči strah in nelagodje. Kaj torej pomeni, če se… »

V Krajinski park Sečoveljske soline spet vabijo plamenci

RTV Slovenija 05.01.2023
Letos so v Krajinskem parku Sečoveljske soline zabeležili 43 tisoč obiskovalcev. Dobrih 40 odstotkov je tujih, predvsem nemško govorečih gostov. Domači obiskovalci pa prihajajo z vseh koncev Slovenije. Največ je šolskih skupin in skupin… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem