Arhiv novic 06.01.2023

Hude napovedi direktorja: visoke cene krčijo trg, posledice ne bodo dobre

SiolNET 06.01.2023
Carlos Tavares, izvršni predsednik avtomobilskega koncerna Stellantis, je napovedal, da bodo primorani zapreti še več avtomobilskih tovarn, če bodo visoke cene električnih vozil poskrbele za krčenje avtomobilskega trga in padca kupne moči. Tavares… »

BMW združil moči z Googlom: Android prihaja v njihove avte

SiolNET 06.01.2023
BMW je osmo generacijo večopravilne enote iDrive predstavil pred nekaj leti s prihodom električnega modela iX, a so na sejmu potrošniške elektronike CES 2023 pokazali, kaj prinaša deveta različica. Prvič bo celoten sistem multimedije slonel na… »

Deset tisočakov ceneje: izdelava v Evropi in na Kitajskem

SiolNET 06.01.2023
Kitajski proizvajalci lahko električni avtomobil izdelajo za deset tisoč evrov manj kot evropski proizvajalci, kar bo zanje, tudi na domačem trgu, pomenilo vse večji pritisk. Povprečna cena za nov električni avtomobil se je v Evropi od leta 2015… »

Mesec se bori proti brezposelnosti: službo na njegovem resorju dobil še en “neodvisni novinar”

Nova 24TV 06.01.2023
Matej Klarič (Foto: FB) Golobova vlada je vlada kadrovskih priložnosti za skrajne levičarje. Pod njegovo vlado je cel kup radikalcev, ki so svojo prominentnost gradili predvsem na omrežju Twitter. Nova oblast jim je končno na široko odprla pot v… »

Udba je zločinska organizacija in predstavlja nasprotje temeljnih vrednot demokratične Slovenije

Nova 24TV 06.01.2023
Foto: STA Nekdanja tajna politična policija, uradno imenovana Služba državne varnosti in v ljudskem žargonu Udba, je bila institucionalizirano nasprotje temeljnih ustavnih vrednot današnje samostojne Slovenije. Kakorkoli, to pa ni zmotilo aktualne… »

Obetavno cepivo za zdravljenje in zaščito pred rakom

Nova 24TV 06.01.2023
Foto: Freepik Ameriška skupina znanstvenikov je rakaste celice spremenila tako, da one same ubijajo tumor, obenem pa vzpostavijo zaščito pred ponovitvijo bolezni. Raziskovalci so testirali inovativno metodo zdravljenja na miših z napredovalo obliko… »

Februarja visoke položnice za elektriko. Sledijo odpuščanja, dražji izdelki?

SiolNET 06.01.2023
"Za pomoč za leto 2023 je bil zakon sprejet šele v drugi polovici decembra, veliko prepozno za podjetja, ki so bila prisiljena sklepati drage pogodbe za zakup elektrike do konca leta, da bi se izognila prisilnemu odklopu od omrežja," opozarjajo pri… »

Razvoj tudi v Sloveniji: je strah pred novostjo odveč?

SiolNET 06.01.2023
Vstop v leto 2023 nas je še bolj približal avtomobilski prihodnosti, ki se bo sredi desetletja začela nadgrajevati z zanimivimi novimi pristopi, digitalizacijo in elektrifikacijo pogonov. Med novostmi, ki v naše avtomobile prihajajo kmalu, je umik… »

Robbie Williams si vtetovira pomembne datume

Slovenske novice 06.01.2023
Disleksijo so mu diagnosticirali pred tremi leti, zdaj pa še njegovi hčerki. Ta je zaradi motnje izgubila prijateljico. Če imaš težave z branjem ali pisanjem ter ob tem mešaš ali spregledaš črke, besede ali številke, to ne pomeni, da nisi… »

Napaka v osnovnošolskem učbeniku, zaradi katere se mnogi držijo za glavo

SiolNET 06.01.2023
"Franklin D. Roosevelt se je med igranjem pola poškodoval in ostal paraliziran," se glasi trditev, zapisana v učbeniku za zgodovino z naslovom Raziskujem preteklost, iz katerega se učijo slovenski devetošolci. A v resnici je nekdanji ameriški… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem