Arhiv novic 06.01.2023

2023, leto, ko se začenja globalna vodikova tekma

Finance.si 06.01.2023
Zadnji dnevi so polni napovedi novih vodikovih projektov. Novice o naložbah, vrednih milijarde evrov, prihajajo z vsega sveta. Poglejmo nekaj primerov. Energetska velikana nemški RWE in norveški Equinor sta se v četrtek dogovorila o izgradnji… »

Ni bil prava okrepitev, Dallas odpustil Walkerja

SiolNET 06.01.2023
Številni so se bali, da bo maček v žaklju. In očitno je res bil. Dallas Mavericks so prekinili pogodbo z branilcem Kembo Walkerjem. Sportal Konec sanjskega niza, Dončiću ponagajalo zdravje, Air Čančar navdušil #video komentarji: 7 Kemba Walker… »

Glass Onion: A Knives Out Mystery / Laboratorijska slika kapitalizma

Mladina 06.01.2023
Film, ki pokaže, kako nastaja kapital (kriminal, korupcija, umor) in razkrije patološki narcizem elit. za + Benoit Blanc (Daniel Craig), največji privatni detektiv na svetu, specialist za primere, ki izgledajo kot krofi (»z luknjo v centru«)… »

Manchester City se je znesel nad Chelseajem, senzacija na Villa Parku

SiolNET 06.01.2023
Na Otoku je konec tedna v znamenju obračunov v pokalnem tekmovanju FA. Manchester City je v nedeljskem derbiju na Etihadu nadigral Chelseaja (4:0), ki je tako vpisal še peti poraz na zadnjih sedmih tekmah. Manchester United je s 3:1 premagal Everton… »

Aleksander Čeferin tudi uradno kandidira za nov mandat predsednika Uefe

24ur 06.01.2023
Trenutni predsednik Uefe Slovenec Aleksander Čeferin je zdaj tudi uradno oddal svojo kandidaturo za predsednika združenja evropskih nogometnih zvez. Aleksander Čeferin je predsednik Uefe postal leta 2016, ko je na tem položaju zamenjal Michela… »

Ni Ronalda, ni težav: vragi proti Evertonu do sedme zaporedne zmage

24ur 06.01.2023
Nogometaši Manchester Uniteda in Evertona so odprli tretji krog FA pokala. Na Old Traffordu so slavili domačini, ki so povedli po golu Antonyja že v 4. minuti. Izid polčasa (1:1) je deset minut kasneje postavil branilec Conor Coady, ki pa je v drugem… »

Poročilo o kršitvah: “Razženite jih z uporabo palic!”

Dnevnik 06.01.2023
Poročilo o policijskem ravnanju na protestih je zdaj v celoti javno, delno so prikriti zgolj posamezni varovani podatki. Dnevnik je poročilo pridobil od MNZ in izkazalo se je, da so bile kršitve še mnogo hujše od tega, kar smo izvedeli decembra… »

Litovskega voznika tovornjaka “zaneslo” do Brola

Primorske 06.01.2023
Na koprskem trgu Brolo so včeraj mimoidoči precej začudeno opazovali neobičajen prizor. Na cesti je obtičalo tovorno vozilo litovske registracije, ki je imelo na prikolici naložene avtomobile. KOPER > Voznika je najbrž navigacija pripeljala… »

Ana Bucik do veleslalomskega dosežka kariere, Kanadčanka do prve zmage

SiolNET 06.01.2023
Kanadčanka Valerie Grenier je zmagovalka prve veleslalomske tekme 59. Zlate lisice, ki jo gosti Kranjska Gora gosti. Sploh prvič se je uvrstila na stopničke. Lep uspeh je dosegla tudi Ana Bucik, ki je osvojila osmo mesto, kar je njen najboljši… »

Režiser trilogije Hobit priznal: Znašel sem se v nemogočem položaju

SiolNET 06.01.2023
Na Planetu si boste lahko nocoj ob 22. uri ogledali fantazijsko pustolovščino Hobit: Nepričakovano potovanje (The Hobbit: An Unexpected Journey). V nadaljevanju razkrivamo, s kakšnimi zapleti se je režiser Peter Jackson spopadal pred izidom filma in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem