Arhiv novic 06.01.2023

Sviz: Dvig plač mladim raziskovalcem in asistentom je zgolj prvi nujen minimalni popravek

RTV Slovenija 06.01.2023
Aktiv mladih raziskovalcev in asistentov v okviru sindikata Sviz podpira predlog za dvig plač, ki bi hkrati pomenil izenačitev plačnih razredov mladih raziskovalcev in asistentov. Je pa to po njihovih navedbah zgolj prvi korak in nujen minimalni… »

Ministrstvo objavilo razpisa za direktorja Narodnega in Prirodoslovnega muzeja

RTV Slovenija 06.01.2023
Na ministrstvu za kulturo so danes objavili razpisa za delovno mesto direktorja javnega zavoda Narodni muzej Slovenija in za delovno mesto direktorja javnega zavoda Prirodoslovni muzej Slovenije. V besedilu razpisa je razvidno, da bo na mesto direktorja… »

Voznik s pištolo napadel kolesarja, ta pristal v bolnišnici

Zurnal24 06.01.2023
Kolumbijski kolesar Ivan Sosa je moral zaradi udarca v obraz poiskati zdravniško pomoč. Ivan Sosa, kolumbijski kolesar ekipe Movistarja, je na treningu v domovini doživel strašljiv dogodek. Po navedbah El Tiempa ga je napadel agresivni voznik… »

Še bogatejši slovarski portal Fran

Dnevnik 06.01.2023
Raziskovalci in raziskovalke Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša so včeraj v Atriju ZRC-ja predstavili novosti priljubljenega portala Fran, ki so jih razvijali v zadnjih dveh letih. Na slovarskem portalu Fran, ki v osmih letih delovanja beleži… »

Tudi slovenska smučišča omejujejo delovanje, pretoplo je celo za umetnega

RTV Slovenija 06.01.2023
Letošnja zima povzroča velike skrbi turističnim delavcem v zimskošportnih središčih, ki jih je v prejšnjih letih prizadela epidemija, zdaj pa jim poleg visokih cen energentov težave povzroča toplo vreme. Smučišča so zato prisiljena omejiti… »

Pahor pravi, da zamisel o lobiranju za VS ZN ni bila njegova. A je pripravljen pomagati.

RTV Slovenija 06.01.2023
Nekdanji predsednik republike Borut Pahor je sporočil, da zamisel o lobiranju za nestalni sedež Slovenije v Varnostnem svetu ZN-a po izteku mandata ni bila njegova. Kljub temu je pripravljen pri tem pomagati, pravi. Zunanja ministrica Tanja Fajon je… »

Kljub očitkom o hudih nepravilnostih Miha Golob ostaja

Delo 06.01.2023
Svet zavoda je dal upravniku, ki Slovensko ljudsko gledališče Celje vodi od 1. septembra, opomin in novo priložnost. V nadaljevanju preberite: Upravniku Slovenskega ljudskega gledališča (SLG) Celje Mihi Golobu je svet zavoda po le nekaj mesecih dela… »

Shakespearovi zlobneži in še marsikaj

Dnevnik 06.01.2023
Na velikem odru Mestnega gledališča ljubljanskega bodo jutri premierno uprizorili predstavo Shakespeare, avtorski projekt igralca Sebastiana Cavazze, ki je nastal po besedilu britanskega igralca in režiserja Stevena Berkoffa. Angleški igralec… »

KDO NE POZNA NEURADNE ITALIJANSKE HIMNE AZZURO: Pri 85. letih Celentano le še redko v javnosti

Regional 06.01.2023
Pesem Azzurro je Adrianu Celentanu, ki danes praznuje 85. rojstni dan, prinesla svetovno prepoznavnost. Prodali so več kot 100 milijonov plošč. Postala je tudi neuradna himna Italije. Celentano je tudi zaigral v več deset filmih. V javnosti se sedaj… »

Zakaj in kdo je odgovoren, da imajo zavarovanci take težave z izbiro osebnega zdravnika

Finance.si 06.01.2023
Spremembe, ki zdaj tepejo paciente, so leta 2016 in 2019 izsilili zdravniki s stavko in kolektivno odpovedjo delovnega razmerja, vse vlade pa so jim popuščale. Danes se to nadaljuje. V javnosti se je udomačilo prepričanje, da je 130 tisoč… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem