Arhiv novic 06.01.2023

McCarthy napovedal skorajšnjo zmago na volitvah za predsednika kongresa

24ur 06.01.2023
Vodja kongresnih republikancev Kevin McCarthy je po 13. zaporednem porazu na volitvah za predsednika predstavniškega doma zatrdil, da bo kmalu prevzel položaj. Predstavniški dom zaenkrat torej še ostaja brez predsednika, kar pomeni, da je njegovo… »

Golob o aferi Katargate: Bil sem osupel, ko sem slišal, kakšen režim so imeli do zdaj

SiolNET 06.01.2023
Slovenski premier Robert Golob je v intervjuju za Politico v podkastu EU Confidential med drugim odgovarjal na vprašanja glede afere Katargate, in povedal, da bi ta lahko imela negativne učinke, če se zadeva ne naslovi resno. Kot je povedal, je od… »

Pijani bančnik Mishra se je na letalu olajšal na sopotnico, solze mu niso pomagale

Necenzurirano 06.01.2023
Ena največjih ameriških bank Wells Fargo je zaradi povsem nedopustnega in nespodobnega vedenja odpustila enega od svojih najvišjih uslužbencev v Indiji. Shankar Mishra, ki se v zadnjem obdobju domnevno skriva in z javnostjo komunicira le prek… »

Razlika med najcenejšo in najdražjo košarico osnovnih živil skoraj 10 evrov, občutno dražje je meso

RTV Slovenija 06.01.2023
Povprečna košarica osnovnih živil je ob popisu pri trgovcih v Sloveniji 3. januarja stala 44,12 evra, kar je štiri cente manj kot ob popisu 19. decembra. Ob tem se je občutno povečala razlika med najcenejšo in najdražjo košarico, precej dražje… »

Poročilo o policijski represiji

Mladina 06.01.2023
Objavljamo poročilo o nadzoru nad ravnanjem policije na protivladnih protestih v času tretje Janševe vlade. Objavljamo celotno, 161 strani dolgo poročilo o ravnanju policije na protivladnih protestih v letih 2020 in 2021. Gre za najobsežnejši nadzor… »

Slovenski selektor po dramatičnem porazu ni skrival jeze #video

SiolNET 06.01.2023
"Nisem razočaran, ker je na koncu koncev to le pripravljalna tekma, a sem jezen zaradi nekaterih igralcev, ki imajo kakovost in bi morali to na tej tekmi pokazati in odigrati na drugačen način," je po porazu slovenske rokometne izbrane vrste proti… »

Oblaku ni uspelo, Barcelona do sladke zmage v Madridu

SiolNET 06.01.2023
Vodilna Barcelona je v derbiju 16. kroga španskega prvenstva v gosteh premagala Atletico (1:0) in izkoristila spodrsljaj madridskega Reala, ki je ostal brez točk pri Villarrealu (1:2). Katalonci so pobegnili belim baletnikom na +3, pred Atleticom pa… »

Detektivu ni uspelo najti Stojoskega. Bajc priznal krivdo ...

Zurnal24 06.01.2023
Skesanec v zadevi Kavaški klan s tožilstvom podpisal sporazum o priznanju krivde. Predobravnavni naroki v zadevi Kavaški klan na okrožnem sodišču se bližajo koncu. Narok za domnevnega vodjo slovenske celice klana Klemna Kadivca naj bi opravili v… »

Šest šokantnih prehranskih odkritij znanstvenikov, ki nasprotujejo temu, kar smo verjeli dolga leta

Necenzurirano 06.01.2023
Preteklo leto je bilo polno nepričakovanih odkritij, povezanih s prehrano in zdravjem, mnoga so prav šokantna. Nekatera med njimi so prav šokantna, saj nasprotujejo temu, čemur smo verjeli dolga leta. Pravzaprav je bilo leto 2022 napolnjeno z… »

Bodite pozorni na ta sporočila banke. Lahko vas ogoljufajo!

Zurnal24 06.01.2023
Policisti svarijo pred novimi goljufijami. Policisti opozarjajo na povečano število lažnih sporočil v imenu različnih bank, v katerih prejemnika usmerjajo na lažno spletno stran, ki zahteva vnos osebnih ali kartičnih podatkov. Tako pridobljene… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem