Arhiv novic 06.01.2023

V vojašnici ubit vojak

Zurnal24 06.01.2023
Do dogodka je prišlo danes zjutraj. V vojašnici na letališču v mestu Wiener Neustadt v Avstriji je danes prišlo do streljanja, v katerem je bil en vojak ubit, en pa ranjen. Kot je povedal tiskovni predstavnik avstrijske vojske Michael Bauer, se je… »

Policija išče voznika Renault megane, udeleženca prometne nesreče

Domžalec 06.01.2023
V četrtek, 5. 1. 2023, nekaj pred 16. uro se je na prehodu za pešce na Korotanski ulici v križišču z Drabošnjakovo ulico zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena neznani voznik osebnega avtomobila znamke Renault megane sive barve in… »

Hekerji naj bi pridobili elektronske naslove 200 milijonov uporabnikov twitterja

Primorske 06.01.2023
Hekerji so pridobili elektronske naslove več kot 200 milijonov uporabnikov družbenega omrežja twitter in jih javno objavili v hekerskem omrežju, je po navedbah tiskovne agencije Reuters sporočil soustanovitelj izraelskega podjetja za kibernetsko… »

Ne nasedajte: ukradeno identiteto Bojane Beović izkoriščajo za prodajo

Slovenske novice 06.01.2023
Opozarjajo, da lahko izdelek predstavlja tveganje za zdravje potrošnikov. Zdravstveni inšpektorat RS obvešča potrošnike o vnovičnem zavajajočem oglaševanju prehranskih dopolnil, tokrat prehranskega dopolnila uromexil forte za obnavljanje potence… »

Fiskalni svet: Lanski proračunski primanjkljaj potrjuje neustrezno načrtovanje

Dnevnik 06.01.2023
Primanjkljaj državnega proračuna je lani po podatkih fiskalnega sveta znašal 1,39 milijarde evrov, kar je 646 milijonov evrov manj, kot je predvidel rebalans. To potrjuje ocene, da se nadaljuje neustrezno proračunsko načrtovanje, ki ustvarja… »

Spet spregledani starši na polovičnem delovnem času?

Svet24 06.01.2023
Spremembe davčne zakonodaje so vznejevoljile starše, ki kot samostojni podjetniki koristijo možnost zaposlitve za polovični delovni čas. S prvim januarjem je kljub ostrim protestom opozicije, predstavnikov gospodarstva in kmetijstva začela veljati… »

FOTO: V stanovanju je gorelo, intervencijska pot pa ni bila prazna

Svet24 06.01.2023
V četrtek zjutraj je zagorelo v stanovanju v Nušičeve ulici v Celju. V stanovanju je bila starejše gospa, ki se je nadihala dima in je potrebovala pomoč. Gasilci in reševalci bi prišli prej do nje, če ne bi nekdo s svojim avtom otežil vožnjo po… »

Letna inflacija v območju evra decembra padla na 9,2 odstotka

RTV Slovenija 06.01.2023
Območje z evrom je decembra lani na letni ravni imelo 9,2-odstotno inflacijo, kar je nekoliko manj kot novembra, ko je znašala 10,1 odstotka, v prvi oceni ugotavlja evropski statistični urad Eurostat. Cene energentov so bile decembra za 25,7 odstotka… »

Novoletne zaobljube 2023 in vse hudičeve skušnjave

Svet24 06.01.2023
Ste tudi vi med tistimi, ki ob prehodu iz starega v novo leto sprejemajo zaobljube? Če ste se letos odločili za katero izmed spodaj navedenih in boste kdaj v skušnjavi, da bi jo prelomili, vam na Statističnem uradu RS za spodbudo in moralno podporo… »

Ubil ženo, taščo, pet otrok in še sebe. Policija razkrila vzrok. #video

SiolNET 06.01.2023
Policija v ameriški zvezni države Utah je v četrtek razkrila podrobnosti primera odkritja trupel osmih ustreljenih članov ene družine v hiši v mestecu Enoch z osem tisoč prebivalci. Družino naj bi pobil oče, najverjetneje zato, ker se ni mogel… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem