Arhiv novic 07.01.2023

Jasna Čuk Rupnik: "Zobozdravstvo je najčistejši primer uničevanja javnih zavodov"

Necenzurirano 07.01.2023
Obstoječi zdravstveni sistem je letos pustil že skoraj 140 tisoč ljudi brez izbranega družinskega, otroškega ali šolskega zdravnika. Priti do javnega zobozdravnika je skoraj kot zadetek na lotu. In ker je treba tudi na specialistični pregled ali… »

Lenart mu je iz kosti iz njegove noge izdelal ročaj za nož

Necenzurirano 07.01.2023
Bilo je leta 2013, ko je mlad motorist Moreno Skvarča doživel hudo prometno nezgodo. Tri leta po njej je poklical kovača Lenarta Perka, da mu iz delčkov kosti iz njegove noge naredi ročaj noža. »Ko me je Moreno poklical, sem se takoj ogrel za… »

Pravoslavni verniki praznujejo božič

Slovenske novice 07.01.2023
Patriarh poziva k miru v Ukrajini in na Kosovu. Pravoslavni verniki danes, 13 dni po katoliških in evangeličanih, praznujejo božič, s katerim obeležujejo praznik Jezusovega rojstva. Osrednja liturgija bo potekala dopoldne v pravoslavni cerkvi sv… »

FOTO: Pri Šentrupertu avtomobil po prevračanju končal v plamenih

Svet24 07.01.2023
Voznik je pristal v Splošni bolnišnici Novo mesto. Vozilo je povsem uničeno. V naselju Trstenik v občini Šentrupert je danes malo po 8.30 prišlo do hude prometne nesreče. Kot poroča uprava za zaščito in reševanje, je osebno vozilo zapeljalo s… »

Neverjetno, kakšen mejnik! Real prekinil 121-letno tradicijo.

SiolNET 07.01.2023
Verjeli ali ne, Real Madrid je na gostovanju pri Villarrealu, na katerem je ostal brez točk (1:2) in poskrbel za nezadovoljstvo navijačev, prvič v dolgi in zelo bogati zgodovini kluba začel dvoboj z enajsterico, v kateri ni bilo niti enega španskega… »

Pacienti brez zdravnika razjarjeni, miriti jih je moral tudi Janković (VIDEO)

Slovenske novice 07.01.2023
Kaos, ki ga je povzročil tovrsten vpis novih pacientov ni ostal neopažen niti pri politikih. Kot smo v tem tednu že poročali, so v ZD Bežigrad s 3. januarjem začeli sprejemati paciente za dve novi zdravnici družinske medicine. Čeprav novica ni… »

Agrometeorologinja: Narava nima več prave možnosti, da "leže" k zimskemu počitku

RTV Slovenija 07.01.2023
Previsoke temperature vplivajo na rastline in žival. Kažejo se neobičajni pojavi, kot so cvetenje nekaterih rastlin in pojav nekaterih žuželk. Za čebele previsoke temperature niso ugodne. "Povsod je zmeda te zime," pravi agrometeorologinja Andreja… »

Številka ena moškega tenisa brez OP Avstralije

Dnevnik 07.01.2023
Španski teniški zvezdnik in številka ena lestvice ATP Španec Carlos Alcaraz ne bo nastopil na prihajajočem odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu. Devetnajstletnik iz Murcie si je namreč na enem od treningov poškodoval stegensko mišico in… »

Horoskop za soboto, 7. januarja

Svet24 07.01.2023
Sonce je v kozorogu, Luna je v raku. OVEN – Sobota bo pod vplivom polne lune v znamenju raka obarvana družinsko in namenjena resnično počitku v udobju svojega doma. Počutje bo odlično. BIK – Danes je nastopil ščip v znamenju raka, napetost bo… »

"Tukaj Markos s 700 milijoni," ali pa Monica, vdova in milijonarka, ki nima otrok ...

Svet24 07.01.2023
Po elektronski pošti sem v letošnjem letu dobila vsaj dvajset pisem s podobno vsebino. Eno je bilo, denimo, takšno: »Sem gospa Monica Roberto, Švedinja, ki živim na Slonokoščeni obali. Sem vdova in imam raka v zadnji fazi. Po pokojnem možu sem… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem