Arhiv novic 08.01.2023

Zakaj mislite na bivšega

Slovenske novice 08.01.2023
Lepi spomini vas vračajo v preteklost. Priznajte si, zakaj ste z nekom prekinili. Ljudje pogosto potrebujejo čas, da prebolijo razpad odnosa, ki jim je veliko pomenil, včasih pa čustva do bivšega partnerja še kar ostajajo živa. Le zakaj? Bivši… »

Je javno zdravstvo v Sloveniji nepopravljivo poškodovano in ga ni več mogoče rešiti?

Mladina 08.01.2023
IZJAVA DNEVA. "Nekateri poznavalci so mnenja, da je pri privatizaciji zdravstva rubikon že prestopljen, javno zdravstvo nepopravljivo poškodovano in ga ni več mogoče rešiti. Javnost, ki se oblikuje tudi okrog pobude Glasa ljudstva, je drugačnega… »

Razmere v DSO-jih že tako zaostrene, da so nekateri začasno nehali sprejemati nove varovance

RTV Slovenija 08.01.2023
"Sistem oskrbe za starejše v Sloveniji bo razpadel," opozarjajo direktorji domov za starejše in kličejo po takojšnjih spremembah. Številni negovalci in drugi zaposleni v domovih so zaradi izgorelosti na bolniški, mnogi med njimi tudi odhajajo, novih… »

Dnevni horoskop za ponedeljek, 9. januarja 2023

Zurnal24 08.01.2023
Močno boste prepričani vase ter v svoje zaznave, tako močno, da vas lahko označijo da ste preveč samozavestni. Usmerili se boste tja, kjer vas dobro sprejemajo in kjer lahko izrazite vse svoje talente. Delo bo obarvano z optimističnim… »

Obletnica smrti vojniške “škarjerezke”

Celje.info 08.01.2023
Na današnji dan je leta 1946 je v Vojniku umrla Dorothea (Doroteja, Dora) Hauser, slikarka. Rodila se je 25. julija 1877. Hauserjeva je bila rojena v Gradcu, v ugledni meščanski družini. Slikarstvo je sprva študirala na deželni umetniški šoli v… »

Slovo Vivienne Westwood: večna upornica in botra panka

Slovenske novice 08.01.2023
Upornica vse do konca je imela jasna stališča in jih izražala tudi s pomočjo kreacij in modelov na modnih brveh. Zapuščina Vivienne Westwood bo po njeni smrti živela naprej. Rodila se leta 1941, v začetku šestdesetih let v Londonu študirala… »

Ashley Olsen naj bi se skrivaj poročila

Slovenske novice 08.01.2023
Razmerja z Louisom Eisnerjem nikoli ni javno potrdila. V tajnosti si je predlani prstan nadela tudi njena sestra Elizabeth. Sestre Olsen so starši naučili, kako pomembna in dragocena je zasebnost. Tako je predlani razložila Mary-Kate in dodala, da je… »

Pisma razodevajo tudi erotiko: Tako Vas imam rada, pa ste tako daleč!

Slovenske novice 08.01.2023
Edinstvena spletna zbirka nastaja na Raziskovalnem centru za humanistiko. Javnosti so jo predstavili tik ob izteku minulega leta. Univerza v Novi Gorici deluje v okolju z bogato kulturno dediščino, ki v veliki meri še ni bila digitalizirana. »Problem… »

Vroča nogometna derbija prevroča za Slovence

Delo 08.01.2023
Panathinaikos s slovenskimi reprezentanti izgubil prvič v sezoni, usoden je bil atenski derbi z AEK. Boleč poraz na mestnem obračunu tudi za Miho Zajca. V nadaljevanju preberite: Slovenski nogometaši so sinoči v nekaj urah sodelovali v kar dveh… »

Oče 13-letnega sina peljal na lov, ki se je za malčka končal tragično

Svet24 08.01.2023
Nesrečni otrok je bil prestreljen z lovsko šibrovko. Trinajstletnega U. P. iz Pirota na jugozvhodu Srbije je oče peljal na lov, ki pa se je za malčka končal tragično. Kot poroča Blic, je bil otrok okoli 14. ure prestreljen z lovsko šibrovko in je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem