Arhiv novic 08.01.2023

Švedski premier: Švedska nekaterih zahtev Turčije ne more sprejeti

SiolNET 08.01.2023
Turčija, ki pogojuje vstop Švedske in Finske v zvezo Nato, je postavila nekatere zahteve, ki jih Švedska ne more sprejeti, je danes izjavil švedski premier Ulf Kristersson. "Turčija je potrdila, da smo storili, kar smo obljubili, vendar želi tudi… »

Nemški okoljski aktivisti želijo vas Lützerath rešiti pred zrušenjem

RTV Slovenija 08.01.2023
Podnebni aktivisti so zasedli vas Lützerath na zahodu Nemčije, ki jo energetski velikan RWE namerava zrušiti, da bi naredili prostor za širitev premogovnika na prostem. Namera je po mnenju protestnikov v nasprotju s podnebnimi zavezami nemške vlade… »

V trčenju v Podsredi potrebno rezanje vozila

Kozjansko 08.01.2023
Včeraj sta ob 6.55 v glavnem križišču v Podsredi, občina Kozje, trčili sebni vozili. Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina kraj zavarovali, s tehničnim posegom iz vozila rešili… »

V čelnem trčenju pri Salzburgu umrla bolnik v reševalnem vozilu in voznik avtomobila

Dnevnik 08.01.2023
V čelnem trčenju v kraju Taxenbach blizu Salzburga v Avstriji sta v soboto umrla voznik avtomobila in bolnik, ki so ga prevažali v reševalnem vozilu, je danes sporočila avstrijska policija. Do nesreče je prišlo, ko je avtomobil iz neznanega razloga… »

Naziv najboljše destinacije v Evropi Ljubljani prinesel mednarodno promocijo

RTV Slovenija 08.01.2023
Naziv najboljše destinacije v Evropi za leto 2022, ki ga je lani prejela Ljubljana, je mestu prinesel izjemno promocijo v vrednosti več kot deset milijonov evrov, so sporočili s Turizma Ljubljana. Naziv je slovensko prestolnico po njihovih besedah… »

TV namigi: Inšpektor Vrenko, Pa še grd si in Igra parjenja

Delo 08.01.2023
Zvečer premiera nove sezone domače detektivske serije z inšpektorjem Vrenkom in nove dokumentarne serije Davida Attenborougha, popoldne irska družinska drama. Nedelja, 8. januarja Primeri inšpektorja Vrenka 2: Nevidni človek (Premiera): TV SLO 1 ob… »

Za obiskovalce odprli kripto z grobom Benedikta XVI.

24ur 08.01.2023
Obiskovalci bazilike svetega Petra v Vatikanu si lahko ogledajo grob zaslužnega papeža Benedikta XVI., ki je umrl na silvestrovo, pokopali pa so ga v četrtek v kripti bazilike, poleg več drugih papežev. Kripto so za obiskovalce odprli danes ob 9… »

Iskanje pogrešane osebe na pobočju Sabotina

Goriški portal 08.01.2023
Sinoči 22.20 je na pobočju Sabotina v občinah Nova Gorica in Brda potekalo iskanje pogrešanega gorskega tekača, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. Tekač se je izgubil med tekmovanjem Corsa della Bora (Tek Burje). Posredovali so reševalci… »

V petek spet neodogovorno ravnanje voznikov. To so posledice

Zurnal24 08.01.2023
Ljubljanski policisti so v petek obravnavali dve prometni nesreči, ki sta jih povzročila voznika pod vplivom alkohola. V prvi na ljubljanski obvoznici je bila lažje poškodovana sopotnica, v drugi v Grosupljem pa oba voznika in sopotnica. Policijska… »

Slovenija, najboljša država za revne

Finance.si 08.01.2023
Ob tem tempu bomo na minimalni plači kmalu že vsi. Osrednje izhodišče političnih razprav je trenutno nevoščljivost. »Ta ima toliko, sam pa sem skoraj na minimalni.« Ali pa pravičnost, odvisno od tega, koga vprašate. Pandorina skrinjica, kdo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem