Arhiv novic 08.01.2023

Nov poraz Olimpije pred finalom DP-ja

RTV Slovenija 08.01.2023
Hokejisti SŽ-ja Olimpije so doživeli nov poraz v Ligi IceHL. V 38. krogu so bili v Tivoliju boljši Dunajčani (1:4). Do konca rednega dela je še 14 krogov in deseto mesto se vse bolj oddaljuje. Po petkovi izjemno slabi predstavi in porazu proti… »

»Gospodom bomo zaželeli lahko noč in jim povedali, da je njihovega časa konec«

Necenzurirano 08.01.2023
Lahko noč, gospodje je naslov skupne turneje štirih kantavtorjev, ki so javnosti dobro znani tudi sicer. Nedavno so nastopili v ljubljanskem Gleju, kjer smo jih pričakali še pred začetkom tonske vaje. Primož Siter, med drugim nekdanji poslanec… »

Nova glavna diplomatska nadzornica je veleposlanica Darja Bavdaž Kuret

RTV Slovenija 08.01.2023
Zunanja ministrica Tanja Fajon je za novo glavno diplomatsko nadzornico imenovala veleposlanico Darjo Bavdaž Kuret. Na mesto posebne odposlanke za podnebno diplomacijo pa je v urad predsednice republike imenovala Smiljano Knez. Darja Bavdaž Kuret bo… »

Dobri časi za storitve iz oblaka

Delo 08.01.2023
Salesforce računa na povečanje prodaje, saj v krizi številna podjetja ne kupijo lastne programske opreme. V nadaljevanju preberite: Salesforce ponuja rešitve za poslovanje podjetij v oblaku. Njihova zgodba o uspehu temelji na predstavitvi modela… »

»Govorjenje o zlomu je voda na mlin tistih, ki hočejo privatizirati zdravstvo«

Necenzurirano 08.01.2023
»Javno zdravstvo ni pred zlomom,« je v pogovoru za naš časopis poudaril nekdanji minister za zdravje Dušan Keber, ki je danes del civilne iniciative Glas ljudstva. V iniciativi sicer predlagajo, da bi specializantom odredili štirimesečno obvezno… »

Napoli do 14. zmage v sezoni, Milan in Roma remizirala

24ur 08.01.2023
Aktualni italijanski prvak Milan je v 17. krogu italijanske lige gostil Romo in do 87. minute vodil z dvema zadetkoma prednosti, a je Roma ob koncu tekme po zadetkih Rogerja Ibaneza in Tammyja Abrahama uspela izenačiti. Vodilni Napoli je v Genovi pri… »

Krka še drugič v sezoni ugnala Domžalčane

Delo 08.01.2023
Košarkarji Krke so v velikem obračunu 13. kola lige Nova KBM premagali Helios s 74:67. Košarkarji Krke so v derbiju 13. kola lige Nove KBM še drugič v sezoni premagali Helios in ostajajo neporaženi. Do zmage so prišli na podoben način kot na prvi… »

Eva Urevc se je pametno lotila vzpona na Alpe Cermis in osvojila 9. mesto

RTV Slovenija 08.01.2023
Zadnjo etapo novoletne tekaške turneje s slovitim vzponom na Alpe Cermis je dobila Francozinja Delphine Claudel. Eva Urevc je osvojila 9. mesto. Frida Karlsson je bila le 15., a je vseeno osvojila turnejo. Druga na zadnji, sedmi etapi Tour de Skija, je… »

V Tel Avivu tisoče ljudi protestiralo proti vladi premierja Netanjahuja

RTV Slovenija 08.01.2023
V Tel Avivu se je v soboto na ulice podalo več tisoč Izraelcev, ki so protestirali proti načrtom vlade Benjamina Netanjahuja, ki po njihovem mnenju ogrožajo demokracijo in svoboščine. Do protestov je prišlo nekaj dni po prisegi najbolj desničarske… »

Novak Đoković osvojil 92. turnirsko lovoriko

Delo 08.01.2023
V izenačenem finalu turnirja v Avstraliji je v treh nizih ugnal Sebastiana Kordo. Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je v finalu turnirja ATP z nagradnim skladom 602.725 evrov v avstralskem mestu Adelaide ugnal Američana Sebastiana Kordo. Po treh… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem