Arhiv novic 08.01.2023

Vodeb Mladini poslal obsežen odgovor, oni so ga razglasili za seksista in objavili dva stavka

Nova 24TV 08.01.2023
Roman Vodeb (Foto: STA) “Sedaj ste ravno Vi, Mladina, tisti, ki lahko Urško Klakočar Zupančič posredno streznite tako, da objavite cel moj intervju. V dobro države, naroda, koalicije, Gibanja Svoboda,” je Roman Vodeb pozval novinarja Mladine, ki… »

Kreativnost v destrukciji

Nova 24TV 08.01.2023
Mitja Iršič (Foto: Veronika Savnik) Golobova koalicija je v tem trenutku na isti prelomnici kot Pahorjev trojček leta 2010, ko se je iz rešiteljev spremenil v skupino najbolj osovraženih posameznikov v državi. Priljubljenost na krilih nekritičnega… »

Leto 2022 v znamenju velikega zasuka k retrotranziciji

Nova 24TV 08.01.2023
Kip Josipa Broza Tita in zastavi SFRJ (Foto: Twitter) Supervolilno leto 2022 se izteka. Marsikomu ne bo ostalo v lepem spominu. Tako parlamentarne kot predsedniške volitve so se iztekle povsem po željah tranzicijske levice, prav tako tudi trojni… »

Si je moški na Primorskem vzel življenje sam?

Goriški portal 08.01.2023
Kot smo že poročali, se je v soboto pod Serminom pri Kopru zgodila tragedija. Moški se je polil z vnetljivo snovjo, zagorel in podlegel poškodbam. Po doslej zbranih informacijah, naj bi se pokojnik polil s čistilnim bencinom. Na truplu niso našli… »

Nočne padavine, reke na Goriškem naraščajo

Goriški portal 08.01.2023
V noči na ponedeljek bodo reke v zahodnem delu države, predvsem v porečju Vipave, hitro narasle do velikih pretokov. Kot sporočajo Uprave RS za zaščito in reševanje, bodo možna tudi razlivanja posameznih rek in manjših vodotokov. Okoli polnoči… »

Nemci odpirajo še dva terminala za utekočinjeni zemeljski plin

Finance.si 08.01.2023
V nekaj bodo v Nemčiji zagnali dva nova terminala za utekočinjeni zemeljski plin. Skupaj z decembra odprtim terminalom Wilhelmshaven bodo tako nadomestili tretjino nekdanjega uvoza plina iz Rusije. Terminala za utekočinjeni zemeljski plin (UZP) v… »

Papeža / Nesoglasja med Benediktom in Frančiškom

Mladina 08.01.2023
Knjiga Benediktovega tajnika naj bi razkrila marsikatero vatikansko skrivnost. Nekdanji tajnik pred dnevi umrlega zaslužnega papeža Benedikta XVI. Georg Gänswein namerava izdati knjigo o zadnjih dveh desetletjih Benediktovega življenja. V njej naj bi… »

V Zagrebu razbil 450 tisoč evrov vreden avto

Zurnal24 08.01.2023
Cesta zavije v obliki črke S, zadel je ob robnik in končal na nasipu. "Imeli smo organizirano snemanje, snemali smo z dronom, vse je bilo zavarovano. Za zadnji kader sem se odločil malo pospešiti, cesta zavije v obliki črke S in tam sem izgubil… »

Umrl Peter Likar, eden izmed prvih novinarjev TV Ljubljana

RTV Slovenija 08.01.2023
V 91. letu starosti se je poslovil Peter Likar. Bil je eden izmed prvih novinarjev Televizije Ljubljana, najprej je delal v notranjepolitičnem in gospodarskem uredništvu, pozneje je sodeloval pri ustvarjanju izobraževalnega in dokumentarnega programa… »

Simfonični orkester Glasbene šole Celje znova navdušil

Celje.info 08.01.2023
Simfonični orkester Glasbene šole Celje je, kot vsako leto, ponovno navdušil in dvakrat napolnil dvorano Narodnega doma Celja. Pod taktirko dirigenta Matjaža Brežnika so v prvem delu koncerta izvedli izjemni pianistični deli. Na velikem koncertnem… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem