Arhiv novic 15.01.2023

Kolesarski svet žaluje. "Upam, da boš zdaj mir našel nekje nad nami."

SiolNET 15.01.2023
Kolesarski svet je pretresla novica, da se je mnogo prezgodaj poslovil nekdanji nizozemski profesionalec Lieuwe Westra. Star je bil le 40 let, v profesionalni karieri pa je vozil za moštva KrolStonE Continental Team, Vacansoleil–DCM in Astana. Kariero… »

Ko srce bije v ritmu rokenrola: največji koncerti vseh časov

RTV Slovenija 15.01.2023
Decibeli, zaradi katerih se tresejo tla, prepoteno občinstvo, ki diha kot eno, in glasbeniki, ki življenjsko energijo črpajo iz huronskih aplavzov. Koncerti so najčistejša oblika uživanja glasbe, za številne poživilo, brez katerega življenje nima… »

Pahor in Cerar se na štiri oči sestajata z Logarjem

24ur 15.01.2023
Nekdanji predsednik države Borut Pahor je še za dodatno leto dni zamrznil članstvo v stranki, ki jo je vodil kar 15 let in jo tudi popeljal do zmage na parlamentarnih volitvah. Ob tem pa se je bivši predsednik, tako kot nekdanji premier Miro Cerar, na… »

Filmi po literarnih predlogah - na voljo na zahtevo na portalu RTV 365

RTV Slovenija 15.01.2023
Honoré de Balzac, Hans Christian Andersen, Charles Dickens in Johanna Spyri: velika pisateljska imena, ki so navdihnila ustvarjalce sedme umetnosti! Filme, ki so nastali po knjižnjih predlogah, si lahko ogledate na portalu RTV 365! V bogatem katalogu… »

Fak zgrešil dve tarči

Dnevnik 15.01.2023
Zadnji dan svetovnega pokala v Ruhpoldingu v biatlonu je bil Jakov Fak 13. na tekmi s skupinskim startom. Po uvodni tekmi pete letošnje postaje svetovnega pokala v biatlonu so bili v slovenskem taboru nadvse zadovoljni. Po nekaj manj kot dveh letih je… »

Železniški nadvoz čez Dunajsko bo gradil konzorcij CPG

Dnevnik 15.01.2023
Nadomestni železniški nadvoz čez Dunajsko cesto v Ljubljani bo v okviru nadgradnje železniške postaje Ljubljana gradil konzorcij podjetij z novomeškim gradbincem CPG na čelu. Na javnem razpisu je oddal ponudbo v vrednosti 33,31 milijona evrov brez… »

Janez E. ga je ubil s sekiro

Slovenske novice 15.01.2023
V Avstriji je pokončal Italijana. Bila naj bi znanca z narkomanske scene. Decembra smo poročali o kaznivem dejanju, v središču katerega se je znašel 36-letni Janez E., ki je drugo decembrsko nedeljo v popoldanskih urah prikorakal na policijsko… »

Na policah priljubljenega trgovca alpskega mleka ni več. Le zakaj?

Zurnal24 15.01.2023
Ljubljanske mlekarne so prejšnji ponedeljek ustavile dobave Mercatorju. Le zakaj so se pri enem vodilnih proizvajalcev mlečnih izdelkov pri nas odločili za tako radikalno potezo? Kot pravijo v mlekarnah, so se za potezo odločili, ker Mercator ni… »

[Audio] Srhljivo: Rusi poklicali sina od možaka, ki so ga mučili

Nova 24TV 15.01.2023
Domnevna slika očeta Petra Potočnjaka in njegovega sina Antona (Vir: zajem zaslona, Splet) Na spletu se je pojavil srhljiv posnetek telefonskega klica, domnevno med pripadniki ruskih sil (vojske ali varnostnih organov) in sinom osebe, ki so jo mučili… »

Kriza tiskanih medijev: "Sedanji lastniki večino tiskanih medijev upravljajo kot tovarne konzerv"

RTV Slovenija 15.01.2023
Mediji, zlasti tiskani, so v krizi. Naklada pada, manj je prihodkov, številni lastniki napovedujejo odpuščanje novinarjev in drugih zaposlenih. Poznavalci medijskega prostora ob tem opozarjajo, da je glavni vzrok za tako stanje neodgovorno lastništvo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem