Arhiv novic 15.01.2023

Bomo kupovali še dražjo hrano? To pravita ekonomista.

SiolNET 15.01.2023
"Cene hrane bodo še nekaj časa nihale, vendar občutnega dviga cen ne pričakujem. Kar se tiče obetov za 2023, pa se bo po mojem mnenju inflacija umirila. Slovenija se bo v letošnjem letu soočila z izzivom obvladovanja izdatkov v javnem sektorju… »

Prihaja račun: Golobova vlada si namerava podvojiti plače

Nova 24TV 15.01.2023
Vlada bo podvojila plače najvišjim funkcionarjem. (Foto: STA) Po osvojenih volitvah očitno prihaja čas za izstavljanja računov. Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik naj bi v sredo predstavila osnutek sprememb plač najvišjih… »

Obljubili so 30 tisoč stanovanj, sedaj jih obljubljajo le še 2 tisoč

Nova 24TV 15.01.2023
Bodoči minister Simon Maljevac in minister Luka Mesec. (Vir: STA) “Naš plan je gradnja 30 tisoč javnih najemnih stanovanj iz mešanih virov: nekaj iz davkov, nekaj iz proračuna, nekaj z državno obveznico za slovenske varčevalce na bankah,” so… »

Umrla je najstarejša Štajerka

Slovenske novice 15.01.2023
Njeno pestro in plodno življenje je vzor povezanosti družine, čeprav ji je mož umrl že pred več kot pol stoletja, leta 1972. Najstarejša Mariborčanka in Štajerka in ena najstarejši Slovenk Marija Arih je 3. januarja praznovala 108. rojstni dan v… »

“Zelena preobrazba” bi lahko bila za planet enako uničujoča kot fosilna goriva

Nova 24TV 15.01.2023
Slika je simbolična. Vir: EPA Tistega, kar vam okoljevarstveni aktivisti o »zeleni energiji« ne povejo, je temna plat zgodbe na podlagi realnih dejstev, in sicer, da je nikakor ni mogoče povečati, da bi zagotovila približno toliko energije, ki bi… »

Janša v španskih medijih razkril povezavo slovenskih NVO-jev z levico in vzporednim mehanizmom

Nova 24TV 15.01.2023
Razpravo vodje opozicije Janeza Janše o težko pričakovani knjigi Forum São Paulo in kulturna vojna, ki je bila predstavljena ob koncu leta, je povzel španski medij NTV Espana. Ta je izhodišče za razpravo o vzrokih in posledicah ter možnostih… »

Putinov nekdanji zaveznik: Boji se državnega udara, to je leto, ko bo odstopil!

Nova 24TV 15.01.2023
Ruski predsednik Vladimir Putin. Vir: EPA Putin je hotel, da bi bila podreditev Ukrajine njegov največji dosežek. A posebna vojaška operacija se je razvlekla v brutalno vojno, kjer je s strani veliko manjšega nasprotnika prejel prenekateri… »

Preobrazil se je v Azijko, nato se je po 32 operacijah odločil, da želi biti spet moški in katoličan

Nova 24TV 15.01.2023
Oli London je šel čez številne lepotne operacije, na koncu pa ugotovil, da želi biti le Oli. (Foto: Instagram) Neverjetno, kakšne bizarne stvari so odločeni početi nekateri, da bi pritegnili pozornost javnost. Med slednje nedvomno spada 32-letni… »

Ne smemo pristati na to, da med upokojitvijo in revščino narišemo enačaj

Gorenjski utrip 15.01.2023
Glas upokojencev bo in mora biti slišan. Nikoli ne smemo pristati na to, da med upokojitvijo in revščino narišemo enačaj. Pred štirimi dnevi je Pavel Rupar delil objavo, v kateri se je zavzel za upokojence in napovedal stavko upokojencev. Med drugim… »

Obtičala v bivaku pod Grintovcem, dramatično reševanje

Zurnal24 15.01.2023
Danes, v nedeljo, 15. januarja, ob pol dvanajstih so gorski reševalci prejeli obvestilo, da sta pod Grintovcem v občini Kamnik v bivaku Pavla Kemperla obtičala dva planinca. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Kamnik in posadka s helikopterjem… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem