Arhiv novic 15.01.2023

Parižani bodo na referendumu odločali o prepovedi izposoje električnih skirojev

RTV Slovenija 15.01.2023
Parižani bodo aprila na referendumu odgovarjali na vprašanje: "Ste za to, da je v mestu še naprej na voljo izposoja električnih skirojev?" Županja se nagiba k odgovoru "ne", a je zagotovila, da bo spoštovala voljo večine. Mestne oblasti na čelu z… »

Vrnitev dišave Ave Gardner

Dnevnik 15.01.2023
Po poročanju Premium Beauty News je francoska parfumska hiša Le Galion s fundacijo Ave Gardner podpisala ekskluzivno pogodbo o ponovni predstavitvi parfuma l'astra, legendarne dišave, ustvarjene posebej za hollywoodsko zvezdnico. Licenčna pogodba… »

Dnevni horoskop za ponedeljek, 16. januarja 2023

Zurnal24 15.01.2023
Odličen čas, da nekomu odpustite, ter da razčistite s preteklimi odločitvami. Zanimivi zaključki, ki se bodo prepletali na področju kariere, bodo dovolj zreli, da zagrizete vanje. Popeljite vse skupaj do tiste točke, ki jo že dlje časa… »

Spopad med generalom in milijarderjem

Delo 15.01.2023
V drugi krog sta se prebila nekdanji premier in nekdanji poveljnik generalštaba. V nadaljevanju preberite: Analitiki pričakujejo, da se bo pred drugim krogom volitev, ki bodo čez dva tedna, kampanja tekmecev osredotočila na temne sence komunistične… »

Dres tragično preminule košarkarske legende bo iztržil milijone

Slovenske novice 15.01.2023
Vrednost košarkarjevih spominkov se skokovito povečuje. Tragično umrl v helikopterski nesreči januarja 2020. Kar 6,5 milijona evrov bo po pričakovanjih iztržil dres košarkarske legende: pri avkcijski hiši Sotheby's si manejo roke pred februarsko… »

Pique ima odgovor za Shakiro, morda tudi s slovenskim pridihom

Zurnal24 15.01.2023
Nekdanja zakonca s svojimi potezami zabavata na milijone ljudi. Nekdanji nogometaš Barcelone in Manchster Uniteda Gerard Pique je duhovito odgovoril na novo uspešnico svoje nekdanje žene Shakire. Par se je lani razšel po 12 letih zveze, Kolumbijka pa… »

Sava Turizem hotelske čistilke prepušča zunanjim izvajalcem, sindikat vlado poziva k ukrepanju

RTV Slovenija 15.01.2023
Čistilkam, zaposlenim v Hotelih Bernardin, je prekipelo, saj jih želi hotelska družba Sava Turizem, ki je v lasti države, prezaposliti na zunanjega izvajalca. Sindikat poziva vlado, naj začne končno uresničevati zavezo o odpravi prekarnosti v… »

Zadnji žebelj v krsto sprenevedanja naftne industrije

Delo 15.01.2023
Naftna družba Exxon je natančno vedela, da njihov posel uničuje okolje. Kljub temu je širila propagandne laži. Geoffrey Supran se na univerzi Harvard kot mlajši raziskovalec ukvarja z zgodovino znanosti. Pravkar pa je v reviji Science, ki velja za… »

Bo po 40 letih končno jasno, kam je izginila Emanuela Orlandi?

24ur 15.01.2023
Vatikan je znova odprl preiskavo Emanuele Orlandi, ki je 22. junija 1983 skrivnostno izginila v Rimu. Za takrat 15-letno Emanuelo se je izgubila vsaka sled, ko se je z učne ure flavte vračala domov. Preiskavo so oblasti ponovno sprožile zaradi tožb… »

Obtožujem! Stoletje in četrt od objave udarnega pisma Emila Zolaja.

RTV Slovenija 15.01.2023
13. januarja je minilo 125 let od objave znamenitega pisma predsedniku francoske republike, naslovljenega Obtožujem, ki ga je zaradi krive obsodbe francoskega častnika judovskega rodu Alfreda Dreyfusa za veleizdajo v časopisu L'Aurore objavil Emile… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem