Arhiv novic 15.01.2023

Igralka Carey Mulligan pričakuje tretjega otroka

24ur 15.01.2023
Carey Mulligan z možem Marcusom Mumfordom pričakuje tretjega otroka. Vesela novica je v medijih odjeknila, ko se je britanska igralka nedavno sprehodila po rdeči preprogi, kjer je ponosno pokazala svoj nosečniški trebuh. Britanska igralka Carey… »

Vsaka bolečina ima sporočilo: 11 zlatih nasvetov za okrevanje od čustvene bolečine

Slovenske novice 15.01.2023
Vsaka bolečina, pa naj bo čustvena, fizična ali duševna, ima svoje sporočilo. Ko razumemo sporočilo, ki nam ga bolečina prinaša, ta izgine. Ste opazili, kako se vsi bojimo čustvene bolečine? In kako bi naredili vse, kar je v naši moči, da je… »

Komentar / Dr. ali gospa Nataša Pirc Musar?

Mladina 15.01.2023
Bivša odvetnica Nataša Pirc Musar zelo dobro ve za nezakonito početje dr. Nataše Pirc Musar. Tole je res nerodno: predsednica republike benti in zahteva spremembo zakona, ker se ne more podpisovati z akademsko titulo »dr.«, razkrivata Meta Roglič… »

Kolumna Mateja Lahovnika: Neopredeljeni

Slovenske novice 15.01.2023
Če bi vsi zdravniki vpisali toliko pacientov, kot jih imajo koncesionarji, bi imeli vsi osebnega zdravnika. Danes začenjajo delo ambulante za tiste neopredeljene paciente, ki nimajo osebnega zdravnika. Že sama beseda neopredeljen je bizarna. Vsi, ki… »

»Čakata nas dva zdravstvena sistema, eden za revne in drugi za bogate«

Mladina 15.01.2023
IZJAVA DNEVA. "Čakata nas dva zdravstvena sistema, eden za revne in drugi za bogate. Tako kot v Ameriki jo bodo najslabše odnesli tisti vmes. Sodobna družba bolnikov ne pušča na cesti. Revni gredo na univerzitetne klinike, kjer jih imajo za učno… »

»Stanje v dolgih vrstah je v Sloveniji očitno še vedno civilizacijski standard«

Mladina 15.01.2023
IZJAVA DNEVA. "Človek lahko v tej državi vedno malo počaka, kakor ne bi imel nihče med nami pametnejšega dela ali kakor bi nam večurno stanje na žgočem soncu ali nočnem mrazu koristilo. Stanje v dolgih vrstah je, podobno kot bivakiranje po polnih… »

Zveza zgodovinskih društev Slovenije Celjanu namenila nagrado Klio

Celje.info 15.01.2023
Zveza zgodovinskih društev Slovenije je prof. dr. Andreja Rahtena decembra med osmimi nominiranci nagradila z nagrado Klio za njegovo najobsežnejšo znanstveno monografijo z naslovom Po razpadu skupne države. V ponedeljek, 16. januarja pa bo Rahtena… »

Chat GPT odgovorja na vprašanja, smeji se ne

Delo 15.01.2023
Algoritmi lahko slikajo in pišejo celo poezijo, a nadomestili nas (še) ne bodo. V nadaljevanju preberite: Kaj je umetna inteligenca? Vprašajmo umetno inteligenco Chat GPT! Algoritmi neprofitne organizacije OpenAI, ki jo je ustanovila vrsta znanih… »

Policist prebežnika po krivem določil za tihotapca

Dnevnik 15.01.2023
Sodišče je zaradi lukenj in nelogičnosti v zgodbi policista nazadnje oprostilo 35-letnega državljana Irana, ki mu je tožilstvo očitalo kaznivo dejanje prepovedanega prehajanja meje. Petintridesetletni iranski državljan je na koprskem sodišču na… »

Pet najnevarnejših mest na svetu #video

SiolNET 15.01.2023
Kaj je skupno petim najnevarnejšim mestom na svetu? Poleg visokega deleža ubojev in umorov na sto tisoč prebivalcev so zelo pogosti kraje avtomobila, ropi, kraje, vlomi. V petih najnevarnejših mestih na svetu se število umorov giblje nad 86 na sto… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem