Arhiv novic 16.01.2023

Gorenjske ceste vzele življenje 19-letnika

Nova 24TV 16.01.2023
Foto: STA V ponedeljek nekaj po 11. uri smo bili obveščeni o hudi prometni nesreči na cesti med Podbrezjami in Zvirčami. V nesreči je umrl sopotnik v osebnem avtomobilu. Po doslej znanih podatkih je 19-letni voznik osebnega avtomobila vozil po cesti… »

PRETRESLJIV OBOROŽEN ROP V REPNIČU: Ustreljenega domačina prepeljali na Cattinaro, odnesli Rolex

Regional 16.01.2023
Danes zvečer okoli 19.00 je prišlo do oboroženega ropa v Repniču čez mejo. 66-letnega domačina naj bi neznanci pričakali, ko se je vračal domov. Od njega naj bi zahtevali: "Daj denar!" Po prvih podatkih naj bi odjeknila dva strela, eden je… »

Skrajni desnici ni uspelo omejiti splava

Delo 16.01.2023
V Kastilji in Leonu je Vox po madžarskem zgledu poskusil vsiliti nosečnicam poslušanje srčnega utripa plodu, a so v Ljudski stranki načrte zamejili. V nadaljevanju preberite: Omejitev pravice do splava, ki naj bi danes začela veljati v najbolj… »

Posebna filipinska čestitka Roku Možiču

SiolNET 16.01.2023
Filipinski ljubitelji odbojke gojijo precej simpatij do slovenske reprezentance, še posebej do mladega zvezdnika Verone Roka Možiča, ki bo v torek praznoval 21. rojstni dan. V ta namen so v Manili zakupili velik "billboard" z Možičevo fotografijo in… »

Regulacija cen elektrike za MSP: kaj se je spremenilo in kaj se še bo

Finance.si 16.01.2023
Velja že novost, ki upošteva, da so nekatera podjetja v prvih mesecih 2021 poslovala v precej manjšem obsegu ali pa sploh niso Na področju blažitve posledic visokih cen elektrike in drugih energentov za podjetja se je v zadnjem mesecu zgodilo… »

Kaj v resnici ogroža projekt JEK 2

Finance.si 16.01.2023
Projekt drugi blok: čas je za ureditev razmer na elektrotrgu Netransparentne razmere na slovenskem elektrotrgu postajajo grožnja projektu JEK 2. Pojasnimo. Okoliščine so bile velik del minulega leta naklonjene zagovornikom drugega bloka. Strah pred… »

Več vojn – višja inflacija

Finance.si 16.01.2023
Financiranje petih »vojn« bo zahteven zalogaj. Še zlasti zato, ker jih posamezne vlade zaradi gospodarskih in političnih dejavnikov ne bodo mogle v zadostnem obsegu financirati z višjimi davki.… »

Nasilje med vrstniki je plod napačne vzgoje in nemoči izobraževalnih ustanov

SiolNET 16.01.2023
Policijske statistike kažejo, da je medvrstniško nasilje v porastu. Pretresljiv je nedavni primer s Primorskega, ko je otrok svoja nasilna dejanja načrtoval v tolikšni meri, da si je sistematično pripravil spisek žrtev, nad katerimi se je nameraval… »

"Le z energetsko preobrazbo se nam bo uspelo vrniti na stanje pred krizo"

SiolNET 16.01.2023
Številnim okoljskim, trajnostnim in drugim izzivom kemijske industrije kot energetsko zelo zahtevne panoge se je lani pridružil še izziv obvladovanja visokih stroškov energije. O tem in pomenu slovenskega znanja v slovenskem podjetju, ki je del velike… »

Dr. Jože Pučnik bi bil zgrožen!

Nova 24TV 16.01.2023
Odgovorni urednik Demokracije Metod Berlec (Foto: Demokracija) Mineva dvajset let od prezgodnje smrti dr. Jožeta Pučnika, ki je pomembno zaznamoval novejšo slovensko zgodovino. Njegovo življenje je bilo, kot sem zapisal sredi januarja 2003, življenje… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem