Slovenija arhiv novic 17.01.2023

Idris Elba pomembnežem v Davosu: "Svet trenutno potrebuje vaše hitro ukrepanje"

RTV Slovenija 17.01.2023
Britanski igralec Idris Elba in njegova žena Sabrina Dhowre Elba sta na Svetovnem gospodarskem forumu v Davosu politične in gospodarske pomembneže pozvala, naj najrevnejšim državam pomagajo z investicijami, ne z denarnimi sredstvi. Na odprtju foruma… »

Založba Beletrina v tem letu s 60 naslovi in novo spletno platformo

Dnevnik 17.01.2023
Založba Beletrina bo letos v okviru rednega založniškega programa in povezanih dejavnosti izdala 60 knjižnih novosti domačih in tujih avtorjev, poleg ustaljenih dogodkov, kot sta festivala Fabula ter Dnevi poezije in vina, pa kot novost napoveduje… »

Dr. Noč: “Denar, ki se pokrade na javnih razpisih, je naš denar. Lahko bi bil namenjen zdravju ljudi”

Nova 24TV 17.01.2023
Prof. dr. Marko Noč “Kot pacient bi si predstavljal, da imam samo eno zahtevo: da pridem pravočasno do kakovostne storitve, ob čemer stroške pokrije zavarovalnica, ki ji plačujem prispevek. In samo to je bistveno. Ni bistveno, ali storitev opravim… »

V Polineziji je Nika Kljun privolila v zakon (FOTO)

Slovenske novice 17.01.2023
Niko je od presenečenja skoraj kap. Plesalka Nika Kljun si je z veliko truda, garanja, talenta pa tudi sreče zgradila svetovno plesno kariero. Vse to ji ne bi uspelo brez podpore domačih pa tudi njenega fanta, danskega plesnega zvezdnika Sonnyja… »

Duhovna modrost: vse je energija

Slovenske novice 17.01.2023
V negativni situaciji so podatki za duhovno rast. Lahko se uskladimo z vsem, kar čutijo drugi. Ko uporabiš intuicijo, ne uporabljaš mentalnega procesa, ki si ga vajen in ga poznaš, torej analitične leve strani možganov. Si v neposredni povezavi z… »

Okoljevarstveniki se bodo Jankovićevem izsekavanju gozdov uprli s protestom!

Nova 24TV 17.01.2023
Novinarska konferenca predstavnikov gibanja Mladi za podnebno pravičnost, Protestivala in Ipop – inštituta za politike prostora o sečnji na Rožniku. (Foto: Janez Zalaznik) Danes se obeta nov protest okoljevarstvenikov, ki nasprotujejo izsekavanju… »

V Belorusiji začetek sojenja v odsotnosti Svetlani Tihanovski

RTV Slovenija 17.01.2023
V Belorusiji se je začelo sojenje v odsotnosti opozicijski voditeljici Svetlani Tihanovski, ki je na volitvah leta 2020 izgubila proti Aleksandru Lukašenku. Zaradi domnevnih nepravilnosti v škodo Tihanovske so v Belorusiji izbruhnili množični… »

Ta teden bo še padal sneg

Necenzurirano 17.01.2023
Meja sneženja se bo v notranjosti večinoma spustila do nižin. Zahvaljujoč novi vremenski fronti, ki nas je prešla ponoči, je tudi v nižinah dež večinoma prešel v sneg. Največ ga je zapadlo na območju Rovtarskega in Polhograjskega hribovja. Na… »

Starodavno žito je v 21. stoletju postalo superživilo

Delo 17.01.2023
Preprečuje lakoto in zagotavlja pomembna hranila za zdravje in razvoj ljudi. S prosom zaznamovana kmetija Punčar. Ste vedeli, da staro ime za januar, prosinec, izhaja iz besede proso? In ste že slišali, da je Organizacija združenih narodov leto 2023… »

Ministrstvo za delo za zvišanje prispevkov delodajalcev v pokojninskem sistemu

Dnevnik 17.01.2023
Ministrstvo za delo, ki pripravlja izhodišča in izračune za izvedbo pokojninskih sprememb, želi okrepiti solidarnost v sistemu. To pomeni, da bi dvignili pokojnine na raven, ki bo omogočala dostojno življenje vsem upokojencem, so pojasnili za STA… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem