Arhiv novic 21.01.2023

Umrla mama največjega otroka, rojenega na Hrvaškem: Ivani se je ustavilo srce

Slovenske novice 21.01.2023
Javnosti je postala znana po tem, ko je rodil sina težkega 6280 gramov in dolgega 56 centimetrov. V noči na novo leto je za vedno zaprla oči Ivana Tobijaš, ki je na Hrvaškem znana kot porodnica najtežjega otroka pri sosedih. Za seboj je pustila… »

Drevo se je podrlo na elektroenergetski vod, v dimniku gorele saje

Celje.info 21.01.2023
Ob 15.42 se je v naselju Vinska Gora, občina Velenje, na elektroenergetski vod podrlo drevo. Dežurni delavec elektro podjetja je izklopil elektriko, nato pa so gasilci PGD Vinska Gora razžagali in odstranili podrto drevo. Ob 16.45 so se v naselju… »

V 150 dneh pretekla 150 maratonov: tekla za svojo dušo in naravo

Slovenske novice 21.01.2023
Izjemen dosežek Erchane Murray-Bartlett. Celino tam spodaj je dodobra prečesala, v 150 dneh je pretekla prav toliko maratonov in se seveda vpisala v Guinnessovo knjigo rekordov. Erchana Murray-Bartlett je skupno premagala 6300 kilometrov in si… »

V 60 letih od obrtnih delavnic do robotizacije

Slovenske novice 21.01.2023
Družba Kolektor je motor razvoja idrijske doline. Več kot milijarda evrov letnega prometa. Na današnji dan pred 60 leti je idrijska občinska skupščina uradno sprejela sklep o ustanovitvi podjetja za proizvodnjo komutatorjev, tj. Tovarno kolektorjev… »

Radi imajo harmoniko in rock: na veselicah, kjer igrajo, je vse polno (VIDEO)

Slovenske novice 21.01.2023
Po skladbah Pina Colada in Bad Boy zdaj fantje iz čedalje bolj priljubljene skupine Vzrock ponujajo Tamalo. Lani so bile vse veselice, na katerih so igrali štirje fantje, brata Nik Macedoni in Tilen Omerzel Macedoni ter Nejc Novak in Gašper Kastelic… »

"Če govorimo o tehnični recesiji, je ta zelo verjetna"

RTV Slovenija 21.01.2023
Že nekaj mesecev se gospodarska rast umirja. Smo pred hujšo recesijo ali zgolj prehodnim poslabšanjem? Cene energentov so se znižale, kar je pozitivno, čeprav so še vedno precej višje kot pred enim letom, na drugi strani pa so geopolitične razmere… »

Namesto leto zajca so v Vietnamu pozdravili leto mačke: "Zajec nima enake moči"

RTV Slovenija 21.01.2023
V vzhodnoazijskih državah so po luninem koledarju pozdravili leto zajca, ena izmed njih pa je izjema – v Vietnamu je novo leto v znamenju mačke. Po državi so se tako že pojavile skulpture kosmatinke, ne manjkajo niti mačji talismani. Medtem ko so… »

Popolnoma drugačna prihodnost: iskanje poti iz stisk, v katerih se je znašel svet

RTV Slovenija 21.01.2023
V Galeriji Simulaker v Novem mestu so odprli večmedijsko instalacijo Nejca Trampuža, ki gledalca sooča s ključnimi problematikami sodobnega časa – globalnim segrevanjem, izgubo biotske raznovrstnosti in drugimi okoljskimi katastrofami… »

Kirurg Marko Bitenc lahko prične rušiti

Zurnal24 21.01.2023
Kirurgija Bitenc je pred dobrim mesecem dobila gradbeno dovoljenje za novo kirurško bolnišnico na Golniku. To nam je sredi decembra 2022 potrdil direktor Kirurgije Bitenc in kirurg Marko Bitenc. Obljubil je več podrobnosti, a nato ni več odgovarjal na… »

Frankfurt, Union Berlin in Freiburg pet točk za Bayernom

Dnevnik 21.01.2023
Ta konec tedna se v Nemčiji nadaljuje nogometno prvenstvo. Leipzig nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla in Bayern München sta 16. krog v petek odprla z remijem. Eintracht Frankfurt pa je danes premagal Schalke s 3:0 in skočil na drugo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem