Arhiv novic 21.01.2023

Odziv na zapis Maksa Tajnikarja O Petrolu in državnih podjetjih

Dnevnik 21.01.2023
Ekonomist Maks Tajnikar je v navedenem zapisu navedel več neresnic, nepravilnosti in posledično tudi več zgrešenih zaključkov, tako o meni kot tudi o javni delniški družbi Petrol. Moj odgovor je namenjen temu, da kot odgovoren delničar seznanim… »

Rak materničnega vratu: lahko ga odpravimo

Slovenske novice 21.01.2023
Je ena redkih rakavih bolezni, ki jo je mogoče preprečiti s pravočasnim odkrivanjem in zdravljenjem predrakavih sprememb ter cepljenjem. Še pred dvema desetletjema je za rakom materničnega vratu zbolelo več kot 200 žensk, zadnja leta pa ta oblika… »

Lützerath in Davos

Delo 21.01.2023
Vas v Porenju je simbol okoljskega upora. Ne bomo pozabili prizorov podnebnih aktivistov v lesenih hiškah na drevesih – kot Calvinov Baron na drevesu. V kolumni preberite: V tednu, ki se končuje, se je najbolj aktualno politično dogajanje zgostilo v… »

Bila je Mona Liza 20. stoletja (FOTO)

Slovenske novice 21.01.2023
Slovo Gine Lollobrigida. Pretekli teden se je poslovila italijanska igralka, ki je bila ena od prvih evropskih filmskih siren in seks simbolov po drugi svetovni vojni. Preden jo je odkril Hollywood, je posnela več kot dva ducata evropskih filmov, potem… »

Združene države zadolžene do zgornje meje

Dnevnik 21.01.2023
Belo hišo in republikansko večino v predstavniškem domu kongresa čakajo razprave, kako preprečiti finančno krizo, potem ko je država dosegla zgornjo mejo dovoljenega dolga in ji grozi nezmožnost plačevanja obveznosti. Združene države so v… »

Se je kamenje na avtocesti znašlo zaradi gradnje 2. tira?

RTV Slovenija 21.01.2023
Na primorski avtocesti so trije vozniki zjutraj povozili kamenje, ki je poškodovalo podvozje vozil. Uslužbenci Darsa so cestišče že očistili. Ni izključeno, da je kamenje padlo s tovornjakov, ki odvažajo odvečni material z gradbišč 2. tira. To… »

Legendarni Hauptman v boju z neozdravljivo boleznijo: Do konca grem

SiolNET 21.01.2023
Da je življenje polno presenečenj in nesreča nikoli ne počiva, zelo dobro ve legendarni slovenski košarkar Dušan Hauptman, ki bije najtežjo bitko svojega življenja. Bolezen mu je prekrižala načrte, a se tako kot v času kariere ne predaja. Vedno… »

Lisa Marie Presley zapravila sto milijonov dolarjev podedovanega premoženja

Slovenske novice 21.01.2023
Ko je prevzela vodenje očetovega sklada, je bil vreden več kot 100 milijonov dolarjev. Leta 2005 je prodala 85 odstotkov svojega deleža v podjetju Elvis Presley Enterprises, s čimer je izgubila nadzor nad očetovim imenom in pravicami do podobe… »

Podražitev v Mestni knjižnici Ljubljana, v drugih osrednjih knjižnicah še ne

Dnevnik 21.01.2023
Mestna knjižnica Ljubljana ima objavljen prenovljen cenik, na katerem so cene nekaterih letošnjih storitev za približno 20 odstotkov višje od lanskih. Kot so pojasnili za STA, so podražitve posledica dviga vseh stroškov poslovanja knjižnice. V… »

Bo Rusija izgubila še zadnjo 'sovjetsko republiko'?

24ur 21.01.2023
Ko je Rusija začela vojno v Ukrajini, je bil eden od njenih sicer manj znanih verjetnih ciljev vzpostaviti teritorialni koridor s separatistično moldavsko regijo Pridnestrje, sčasoma pa tudi s celotno Moldavijo. Namesto tega je nepriznana republika… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem