Arhiv novic 15.03.2023

PSS: Na ta način policisti nikoli ne bomo prišli do poštenega vrednotenja dela

24ur 15.03.2023
Na anomalije policijskih plač, kjer prihaja do tega, da so podrejeni uslužbenci bolje plačani od šefov, direktorjev ali celo vodstva Policije, zaposleni opozarjajo že več let. Dogaja se tudi, da tisti, ki napredujejo na višje funkcije, dobijo… »

'Pot je dolga in neromantična, pa vendar je cilj vreden vsakega truda'

24ur 15.03.2023
V vsakem razredu je danes vsaj en otrok spočet z biomedicinsko pomočjo, letno se namreč pri nas na tak način rodi približno 1500 otrok. Prvi otrok, spočet na takšen način pri nas, je danes star že 40 let, v ljubljanskem UKC-ju namreč… »

Zahod ZDA poplavljen, vzhod pa zasnežen

24ur 15.03.2023
Zahodno obalo Združenih držav Amerike je zajelo hudo deževje z močnimi sunki vetra. Več kot 400.000 ljudi je brez elektrike, nekatera naselja so morali zaradi poplav in nevarnosti zemeljskih plazov evakuirati. Zaradi vetra in dežja je bilo… »

Pravno mnenje glede sodniškega 600-evrskega dodatka naj bi prikimavalo vladni rešitvi

RTV Slovenija 15.03.2023
Na ministrstvu za pravosodje so pridobili mnenje Inštituta za primerjalno pravo pri Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani o predlogu zakona o začasnem dodatku za sodnike in tožilce. Neuradno gre mnenje v prid vladnemu predlogu. Vlada je na začetku… »

Al Asad s Putinom govoril o vojni v Siriji in ponudil podporo v Ukrajini

RTV Slovenija 15.03.2023
Ruski predsednik Vladimir Putin je ob 12. obletnici vojne v Siriji gostil sirskega predsednika Bašarja Al Asada. Govorila sta o odnosih med državama in razmerah v Siriji. Sirski predsednik Al Asad je Moskvo obiskal ob 12. obletnici vojne v Siriji, ki se… »

Za deklico Karolino obstaja upanje, a je do cilja še dolga pot

24ur 15.03.2023
Dolgolasi in nasmejani deklici Karolini je življenje podarilo igrivost in ljubkost, žal pa tudi redko smrtonosno bolezen, Cockaynov sindrom tipa B. Bolezen povzroča težke okvare po celotnem telesu, v jetrih, ledvicah, možganih, koži in drugih… »

Inhumanum - Umori na Slovenskem: Obdukcija

RTV Slovenija 15.03.2023
Zaradi ubojev in umorov na svetu umre več kot 460 tisoč moških, žensk in otrok na leto. Število nasilnih smrti se še povečuje. V seriji Inhumanum so ob rekonstrukcijah umorov prikazane vse razsežnosti in posledice, do katerih privede dejanje… »

Bodo elektronske cigarete, tobak za žvečenje in kadilnice kmalu prepovedane?

24ur 15.03.2023
Bo država uvedla še strožje ukrepe proti kajenju? Predlog zakona, s katerim bi v Sloveniji med drugim prepovedali arome v elektronskih cigaretah in kadilnice v vseh zaprtih javnih in delovnih prostorih, bi Nacionalni inštitut za javno zdravje še… »

Fajon in Arčon s predstavniki Slovencev v Italiji o aktualnih vprašanjih manjšine

Primorske 15.03.2023
Zunanja ministrica Tanja Fajon in minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon sta pred petkovim obiskom italijanskega zunanjega ministra Antonia Tajanija v Sloveniji danes v Ljubljani s predstavniki slovenske manjšine v Italiji izmenjala… »

Po Prepeliču se je zdaj oglasil še trener

SiolNET 15.03.2023
Slovenski košarkarski reprezentant Klemen Prepelič je v torek zanikal govorice novinarja Juana Carlosa Villene, da na gostovanju pri Gironi ni igral zaradi suspenza, do katerega naj bi prišlo po sporu z glavnim trenerjem Valencie Alexom Mumbrujem… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem