Slovenija arhiv novic 15.03.2023

Za voditeljico Planet TV eden najtežjih tednov v življenju

Zurnal24 15.03.2023
Izgubila je dolgoletno prijateljico. Voditeljica na Planet TV, Manja Stević, je izgubila ljubljeno psičko, ki je dočakala 14 let. "Ta teden je bil zelo težek, eden najtežjih v mojem življenju. Ko pogledam nazaj, se spominjam časov, ko še ni bila… »

Ford ranger raptor glasneje zarohni, a še ni za na Nurburgring

RTV Slovenija 15.03.2023
Ford ranger raptor v Evropo prinaša Ameriko. A za razliko od predhodnika po novem še bistveno glasneje zarohni, dobil je namreč močan bencinski motor. V Avtomobilnosti smo ga pospremili na slovenske ceste. Američani so spoznali, da imajo lahko en… »

"Ne mečite denarja skozi okno": tako je ukrepala slovenska družina

SiolNET 15.03.2023
Precej Slovencev še vedno prisega na prezračevanje z odpiranjem oken večkrat na dan, kot so to počele naše babice. A v zadnjih štiridesetih letih sta tako znanje kot tehnologija na vseh področjih eksponentno napredovala. Danes vemo, da zgolj… »

Pomanjkanje hranil vpliva na razvoj nevrodegenerativnih bolezni

24ur 15.03.2023
Delovanje možganov in skladiščenje informacij bi lahko primerjali s proizvodnjo, ki vsak dan ustvari in obdela ogromno količino informacij. Te ob ustreznih pogojih razporedi in shrani. Možgani kot kompleksen sistem velikega števila možganskih celic… »

Zaščitili nevarno hišo

Gorenjski glas 15.03.2023
Tržič – Po dolgoletnih prizadevanjih Občine Tržič je republiški inšpektorat za okolje in prostor pred nedavnim izdal odločbo, s katero je prepovedana uporaba hiše na Trgu svobode v starem mestnem jedru Tržiča (t. i. Kristanove hiše), ki… »

Subvencije za povezave

Gorenjski glas 15.03.2023
Okrevanje letalskega prometa po epidemiji je med najslabšimi v regiji, zato želi vlada s subvencijami spodbuditi zanimanje za lete iz Slovenije. Preučili bodo tudi možnost ustanovitve novega nacionalnega letalskega prevoznika. Lani smo v primerjavi s… »

Svetlobno onesnaževanje Bleda

Gorenjski glas 15.03.2023
Zakaj postaja Bled ena najbolj svetlobno onesnaženih turističnih destinacij v Evropi, so se spraševali na predavanju, ki ga je nedavno pripravilo Društvo za varstvo okolja Bled. Problematiko je predstavil Andrej Mohar iz društva Temno nebo Slovenije… »

Prelomno poletje pred Cedevito Olimpijo

RTV Slovenija 15.03.2023
Čeprav smo šele marca, je že znano, da bo pri Cedeviti Olimpiji pestro obdobje po sezoni. Že zdaj je jasno, da v letošnji ni izpolnila pričakovanj in želja ne javnosti ne kluba. Igralski popravki tokrat ne bodo tako drastični, vseeno pa v zasedbi… »

Šestnajst dogodkov Škofjeloškega pasijona

Gorenjski glas 15.03.2023
Prvi dogodek ohranjanja pasijonske kondicije z Dnevi Škofjeloškega pasijona je bil minulo nedeljo, ko se je začel križev pot po podružničnih cerkvah Župnije Poljane. Potekal bo vse do postne nedelje. Škofja Loka – Ponovna uprizoritev… »

Slovenski operni dueti

Gorenjski glas 15.03.2023
Kropa – V nedeljo, 19. marca, ob 18. uri bo v dvorani Kulturnega doma v Kropi na sporedu nov koncert Glasbenega abonmaja. Tretji koncert abonmaja v letošnji sezoni bo v znamenju arij in duetov iz repertoarja slovenske operne literature, zazveneli pa… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem