Slovenija arhiv novic 15.03.2023

Kako so ZDA s pomočjo nacističnih znanstvenikov zgradile svoj vesoljski program

RTV Slovenija 15.03.2023
Ameriška vlada je neposredno po drugi svetovni vojni izvajala vrsto tajnih programov. Eden bolj razvpitih je bil operacija Sponka, v sklopu katere je zatočišče v ZDA našlo na stotine znanstvenikov in inženirjev nacistične Nemčije. Gre za projekt… »

Tilen Lotrič je pesem posvetil svoji pokojni mami, ki ga je posvojila

Necenzurirano 15.03.2023
Pevec Tilen Lotrič ni pričakoval, da bo videospot za pesem o sprejemanju in ljubezni, v snemanje katerega je mama izjemoma privolila, postal njegov spomin nanjo. Za vedno ji bo hvaležen, da ga je posvojila. Tilna Lotriča se zagotovo spomnite iz sedme… »

FOTO: Ti nošeni športni copati bi lahko prinesli več milijonov

Necenzurirano 15.03.2023
Košarkarska legenda jih je nosila v drugi tekmi finala lige NBA. Ameriški posrednik raznoraznih zbirateljskih predmetov Sotheby's načrtuje zbiranje ponudb za športne copate, ki jih je nekoč nosila košarkarska legenda Michael Jordan. Slednji je… »

Skrivnostni moški na Eskobarjevem pogrebu poslal sporočilo: prišlo bo do maščevanja

Necenzurirano 15.03.2023
Imeli so odprte dežnike, čeprav ni deževalo. V četrtek je na bencinski črpali v Beogradu pod streli dveh napadalcev padel črnogorski državljan Ranko Radošević, domnevno eden od vodij nikšićkega klana, znan tudi kot Ranko Eskobar. 54-letnika so… »

Prve preklade na viaduktih drugega tira

Delo 15.03.2023
Ministrica Alenka Bratušek zahteva dokončanje do konca leta 2025, Hevka ga obljublja konec marca 2026. V nadaljevanju preberite: Čeprav se je hitrost vrtanja predorov v zadnjih dneh nekoliko upočasnila (s prejšnjih 100 na le 50 do 60 metrov na dan)… »

TV namigi: Dobri šef, 7 najhujših dni in Prevaranti

Delo 15.03.2023
Priporočamo satiro s Javierjem Bardemom v vlogi »dobrega šefa«. Na Nat Geo prihaja serija o nevarnih delih sveta, na Pop pa 2. sezona Prevarantov. Sreda, 15. marca Dobri šef (Premiera): TV SLO 1 ob 20.05 Vikendova ocena: 4 (od 5) El buen patrón… »

Vogrinec nasprotuje stališču SZS: "To seveda ne drži"

Zurnal24 15.03.2023
Oče slovenskega tekmovalnega smučanja Tone Vogrinec nasprotuje stališču stroke in smučarske zveze, da imajo slovenski smučarji slabše pogoje za delo kot predstavniki nekaterih smučarskih velesil. Tone Vogrinec tudi po športni upokojitvi še… »

Uradno: Mitsubishi v Evropo vrača zastavonošo!

Zurnal24 15.03.2023
Mitsubishi Motors bo nadgrajeval svojo modelno paleto v smeri, ki mu bo zagotavljala prisotnost v ključnih segmentih z elektrificiranimi modeli prilagojenimi za Evropo. Iz Mitsubishi Motors so sporočili, da bo leta 2024 v Evropi spet na voljo… »

Kupujete rabljenega audija A4 - to morate vedeti!

Zurnal24 15.03.2023
Kaj lahko pričakujete od rabljenega predstavnika nemške premijske trojice? Na Žurnal24 nadaljujemo s pregledom rabljenih vozil. Tokrat smo se posvetili audiju A4 četrte generacije, ki ga je Audi izdeloval med letoma 2008 in 2016. Kaj je treba paziti… »

Po objavi tega posnetka javnost v skrbeh za Edwarda, dvor se je moral oglasiti

Zurnal24 15.03.2023
Princ Edward pred nekaj dnevi spet v javnosti. Njegovi posnetki mnoge šokirali. Kralj Karel III. je mlajšemu brat Edwardu in njegovi soprogi Sophie pretekli petek podelil nova naziva - vojvoda in vojvodinja Edinburga. Edward je naziv podedoval od… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem