Slovenija arhiv novic 15.03.2023

Mislim svoje mesto: Upodobljena domišljija

Dnevnik 15.03.2023
Ljubljana bi bila lahko prestolnica sotočja umetnosti in znanosti. Komur je to pretakanje ostalo v spominu zgolj v podobi ponoči svetlikajočega se zajca ali pa z genetsko kodo poslikanih metuljevih kril, ta je videl le, da umetnost suhoparno znanost… »

Za človeka gre? V Ukrajini?

Delo 15.03.2023
Sachsove besede: v Ukrajini ne gre za človeka, ne gre za Ukrajince, ne gre za njihove ambicije in pravice ... »Za človeka gre: Družbeni in tehnološki napredek za varnost in dostojanstvo« je bil naslov 11. mednarodne konference, ki jo je v zadnjih… »

Prezaposlitev lahko vodi v večjo učinkovitost

Delo 15.03.2023
Prezaposlitev predstavlja možnost boljšega nadzora stroškov za matično podjetje, prav tako mu olajša odziv na nihanja v povpraševanju po storitvah delavcev. V zadnjih tednih smo v medijih lahko brali o sobaricah v hotelih Bernardin, ki naj bi… »

Savna v vojaškem bunkerju s pogledom na Triglav

Delo 15.03.2023
Načrtna promocija podeželskega turizma se obrestuje. Hiška na Griču z velnesom je primer uspešno spisane lokalne zgodbe. Če se je pred leti zdelo, da je podeželski turizem vsaj v nekaterih odročnejših krajih obsojen na neuspeh, v zadnjem času… »

Energetska suverenost kot evropska nujnost

Delo 15.03.2023
Stabilne cene bodo pripomogle tudi h konkurenčnosti evropskega gospodarstva, ki je že pod pritiskom tako Kitajske kot ZDA. V današnji Temi dneva preberite: Bruselj poskuša z novimi predlogi reform potegniti nauk iz krize in preprečiti, da bi se… »

Dve pesmi o Zelenskem

Delo 15.03.2023
Kdaj je časovna distanca pravšnja? In kdo jo določi? Je leto dni dovolj? V nadaljevanju preberite: To ni kolumna o nedavno podeljenih oskarjih, čeprav se obnje mimogrede obregne. Niti o predsedniku Zelenskem, čeprav se obregne tudi obenj, kot ni… »

Država oklestila škodo zaradi lanske suše

Dnevnik 15.03.2023
Državna komisija za ocenjevanje škode po naravnih nesrečah je pripravila predlog končne ocene škode zaradi suše, ki je kmete prizadela lani. Delno oceno iz lanskega oktobra je z nekaj manj kot 162 milijonov evrov oklestila na 148,47 milijona evrov… »

Ponoreli vlakec naših življenj

Dnevnik 15.03.2023
Na spored Male scene MGL prihaja komedija Lunapark sodobne srbske avtorice Jelene Kajgo, ki govori o generacijskem prepadu pri soočanju z izzivi današnjega časa. Premiera uprizoritve, ki jo je zrežirala Tijana Zinajić, bo jutri ob 20.30. Komedija… »

Oaza dalmatinskega krasa z najlepših točk

Dnevnik 15.03.2023
Narodni park Krka obsega ožje območje vzdolž skoraj celotnega toka reke Krka in spodnjega toka reke Čikola. Nekateri kraji so oddaljeni drug od drugega tudi več deset kilometrov in ločeni z naravnimi ovirami. Do vseh krajev je mogoče priti z avtom… »

Festival dokumentarnega filma: Nedolžnost umre prva

Dnevnik 15.03.2023
Režiserji Guy Davidi, John Webster in Sébastien Lifshitz se v svojih dokumentarnih filmih Nedolžnost, Veseli delavec in Casa Susanne vsak na svoj način lotevajo ideologije: ideologije indoktrinacije, ideologije sodobnega proletariata in ideologije… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem