Slovenija arhiv novic 15.03.2023

Kontemplacije z Bombašico, Udarnikom in Delavcem s kompresorjem

Delo 15.03.2023
Tihi selitvi kipov z Brda so sledili glasni pomisleki stroke. Kulturno ministrstvo za njihovo vrnitev. V nadaljevanju preberite: Iz enega parka v drugi. In skoraj gotovo spet nazaj. Kakšno je ozadje nastanka kipov iz prvih let po drugi svetovni vojni, ki… »

Glasbeno soočenje: Senidah in Brena, balkanski bojevnici

Dnevnik 15.03.2023
Če je športniška mantra, da športa ne gre mešati s politiko, se glasbeniška glasi, da glasba ni namenjena tekmovanju. A praksa obe krepostni načeli bolj ali manj redno ovrača, kajti kot da šport šele v politiziranih okoliščinah (sploh če jih… »

GRE SLOVENSKIM KMETOM RES SLABO? Od države dobil 800.000 subvencij in kupil Porscheja za 100.000 evrov

Regional 15.03.2023
Novica o kmetu iz Prekmurja, Danilu Meolicu, je razburila javnost, ko je postalo znano, da si je letos kupil luksuzni avtomobil Porsche Cayenne v vrednosti 100.000 evrov. Meolic je leta 2019 prejel subvencije v višini 800.000 evrov za posodobitev… »

Pidovski tajkun, Matoz in skrivni sestanek na Smledniku #foto

Necenzurirano 15.03.2023
O kakšnih poslih se dogovarjata privatizacijski tajkun Darko Horvat, za katerim je v Sloveniji ostalo pogorišče, in dolgoletni odvetnik SDS Franci Matoz? Mediji SDS so ga označevali za "velikega goljufa" Od Gibraltarja do posestva pri Ptuju Še pred… »

Ko se delavci ujamejo v past

24ur 15.03.2023
Imaš dobro plačano službo, v katero rad hodiš. Družinsko življenje ti teče umirjeno, brez večjih finančnih problemov, na poti je celo nov družinski član. Potem pa ti vse uniči en povsem nedolžen podpis. Tako je svojo nedavno zgodbo ekipi… »

So pravila parkiranja v središču Kamnika za vse enaka?

Necenzurirano 15.03.2023
Na javnih plačljivih parkiriščih v Kamniku so v zadnjem času opazili vozila, ki dlje časa zasedajo prostor. Nekaj je bilo tudi avtomobilov z ukrajinskimi registrskimi tablicami. Na občini pojasnjujejo, da ukrajinski državljani nimajo posebnega… »

Horoskop za sredo, 15. marca

Necenzurirano 15.03.2023
Sonce je v ribah, Luna je v strelcu, ob 13.05 preide v kozoroga. OVEN – Presežke energije boste sproščali s fizičnim delom ali v telovadnici. Tisti, ki nimate te možnosti, pojdite vsaj na dolg, intenziven sprehod, ki vas bo prerodil. BIK – V… »

Poroka na 1. pogled: Težave pri favoritih, ženin pobegnil domov!

Zurnal24 15.03.2023
"Bolje, da se to zdaj pokaže kot čez pol leta." "Prehitro je šlo vse skupaj. Malo se bo treba umakniti in razmisliti. Na medenih tednih je vse rožnato. Ko prideš v resnično življenje, je pa malo drugače," je potarnal kandidat šova Poroka na prvi… »

Vse bo!

Delo 15.03.2023
V rdečo beležnico, ki sta mi jo podarila najljubša prijatelja, rada zapišem kakšne iskrivosti. Tehtala sem, kaj mi ostane. / Vedela sem, da je ena sama možnost. / Kakor zmeraj. / Da grem (v življenju) naprej. Naša življenja so zapisana v najbolj… »

Slepa ulica umetniške spletne cenzure

Delo 15.03.2023
Vse več umetnikov in galerij je zaradi samovoljnosti upravljalcev družbenih omrežij prisiljenih selekcionirati dela na družbenih omrežjih. V nadaljevanju preberite: Kulturna produkcija se spoprijema z vedno novimi oblikami cenzure na spletu… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem