Slovenija arhiv novic 15.03.2023

Starejši dečki in deklice Judo kluba Komenda na Pokalu Žirov slavili zmago

Domžalec 15.03.2023
Za Judo klub Komenda je bilo minulo soboto, 11. marca 2023, eno izmed najbolj uspešnih tekmovanj v letošnji sezoni. Tekmovanje je potekalo v Žireh in je bilo zelo lepo organizirano s strani Judo kluba Žiri. Judo klub Komenda je nastopil z močno ekipo… »

Načrtovanje investicij v stanovanjsko gradnjo

Delo 15.03.2023
Medijska hiša Delo začenja novo poslovno kampanjo Nepremičnine, ki se bo končala s konferenco 19. aprila. Medijska hiša Delo danes začenja z novo poslovno kampanjo Nepremičnine 2023: Nova stanovanjska politika in oblike financiranja naložb, ki jo… »

Kaj kažejo cene nepremičnin v drugih državah

Delo 15.03.2023
Cene stanovanj so se v lanskem letu zvišale tudi v naši soseščini. Na Hrvaškem nepremičninski strokovnjaki zaradi napovedanega subvencioniranja najemnin opozarjajo pred dodatnim dvigom cen stanovanj. Pri naših sosedih so se namreč nepremičnine… »

Scudo za potnike in tovor

Delo 15.03.2023
Novi italijanski dostavnik ima lahko tudi osebne poudarke. Celoten članek lahko preberete po ogledu videa. Predvajajte video in nadaljujte z branjem članka. Lahko pa postanete naš naročnik in takoj dostopate do vseh vsebin. Naročite se lahko tukaj… »

Veliki uharici na Krasu se obetajo boljši časi

Primorske 15.03.2023
Dogodek, na katerem se je tokrat zbralo več kot 160 udeležencev, ki so sinhrono popisovali veliko uharico, zaradi uharičinega lokalnega imena “gugo” imenujejo Gugalnica. Udeleženci so popisali 14 teritorijev velike uharice, kar je največ doslej… »

Recept: grenadirmarš

SiolNET 15.03.2023
Skoraj pozabljena knapovska jed, ki nasiti tudi najbolj lačne. Sestavine: 3 večji krompirji ali 6 manjših 200 g majhnih testenin, kot so polžki ocvirki z mastjo 1 večja čebula sol Postopek: V večji posodi zavrite osoljeno vodo in skuhajte krompir z… »

Petrol do odškodnine prek mediacije?

Primorske 15.03.2023
V družbi Petrol so ocenili, da jim država zaradi omejitve cen goriv dolguje 106 milijonov evrov. Kot kaže, imajo na ministrstvu za gospodarstvo pomisleke glede višine zahtevanega zneska. LJUBLJANA > Ko smo minuli teden pisali o dobičkih velikih… »

Tolmin še tvega izpad

Primorske 15.03.2023
Do konca rednega dela košarkarske sezone v tretji SKL manjkata še dva kroga, ki bosta določila, kdo bo izpadel v četrto ligo. Koper se je z zadnjimi zmagami prebil na varno, proti neposrednemu izpadu se borita še Tera Tolmin in Krvavec. V minulem… »

Sprehodila se je do pekla in nazaj

Primorske 15.03.2023
Včasih se vprašamo, kakšne poti nas vodijo do pekla in nazaj. Drevi ob 18. uri bodo v izolskem kulturnem domu ponudili odgovor na to vprašanje. Predstavili bodo namreč avtobiografsko delo Alide Klemenčič Dolga je ta pot, ki opisuje ravno to trnovo… »

Za vrtičke gre

Dnevnik 15.03.2023
Na včerajšnjem koalicijskem vrhu so ponovno razpravljali o vseh mogočih reformah. Tudi o šolski. Ker je vse še zavito v meglo, je kot svetilnik zasvetila napoved predsednika vlade, da bodo prvi znaki šolske reforme vidni že septembra letos… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem