Arhiv novic 16.03.2023

Takšen bo ljudski električni volkswagen za manj kot 25 tisoč evrov

Finance.si 16.03.2023
Spremljali smo razkritje novega električnega volkswagna, ki bo leta 2025 na voljo za dostopnih 25 tisoč evrov. Novi ID. 2all bo velik kot polo, prostoren kot golf, ponujal bo doseg do 450 kilometrov.… »

Krka lani poslovala z rekordnim dobičkom

Dnevnik 16.03.2023
Dobiček in prihodki od prodaje skupine Krka so bili lani rekordni. Na tradicionalno ključnem ruskem trgu, kjer ima Krka tovarno in status domače proizvajalke, se je prodaja povečala za 16 odstotkov. Novomeška Krka, ena največjih slovenskih izvoznic… »

Infantino še tretjič izvoljen za predsednika Fife

Zurnal24 16.03.2023
Novi/stari predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) na tokratnem glasovanju ni imel protikandidata. Švicarsko-italijanski poslovnež Gianni Infantino je bil na kongresu Mednarodne nogometne zveze (Fifa) v Kigaliju kot edini kandidat potrjen za nov… »

Bruselj odobril slovensko shemo pomoči gospodarstvu zaradi energetske draginje

24ur 16.03.2023
Evropska komisija je odobrila 650 milijonov evrov vredno slovensko shemo državne pomoči za podporo podjetjem, ki se soočajo z višjimi stroški energije zaradi ruske vojne proti Ukrajini. Komisija je ugotovila, da je shema skladna s pogoji, določenimi… »

Krim Mercator glavno slovensko železo v evropskem ognju

Delo 16.03.2023
Ljubljančanke bodo v nedeljo v Stožicah (14.00) odigrale prvo tekmo proti Rapidu iz Bukarešte za top 8 v EHF ligi prvakinj. Forma Tjaše Stanko se vzpenja. V nadaljevanju preberite: Pet tednov bo minilo, odkar so krimovke v tekmi za biti ali ne biti… »

V podaljšku so ušli z nizom 13:0

Delo 16.03.2023
Dallas je v še tretji zaporedni tekmi brez zvezdniškega dvojca Luka Dončić, Kyrie Irving prvič premagal tekmeca. V gosteh je bil boljši od San Antonia. Košarkarji Dallasa so brez poškodovanih zvezdnikov Luke Dončića in Kyrieja Irvinga v ligi NBA… »

V Grčiji stavka in množični protesti zaradi železniške nesreče

RTV Slovenija 16.03.2023
V Grčiji poteka celodnevna stavka prometnih delavcev zaradi napak in sistemskih težav, ki so privedle do smrtonosne železniške nesreče pri Larisi na začetku meseca. Ob stavki potekajo protesti, na katerih so izbruhnili tudi spopadi s policijo… »

Nasa predstavila prototip nove vesoljske obleke za na Luno

Dnevnik 16.03.2023
Ameriška vesoljska agencija Nasa je v sredo v Johnsonovem vesoljskem centru v teksaškem Houstonu javnosti predstavila prototip nove vesoljske obleke za astronavte, ki bodo potovali na Luno in se tam sprehajali. V sodelovanju z Naso je obleko razvilo… »

STRAH PRED VIŠJIMI DAVKI: "Jasno je, da koalicija išče denar za svoje velike potrebe"

Regional 16.03.2023
V poslanskih skupinah opozicije se bojijo, da bo davčna reforma, o kateri so se ta teden pogovarjale vladne stranke, dodatno obremenila državljane. Izračunov sicer še ni, a kot pravijo v NSi, lahko glede na dosedanje delovanje koalicije, ki ima velike… »

Sandra čez vse ovire do zaslužene zmage: Sem res ponosna

24ur 16.03.2023
Na individualnem izzivu so tekmovalci družno napolnili nakupovalno košarico. Odločitev Barbare Nonis, da vanjo vrže artičoko, ni iztirila Sandre Dobaj. Tekmovalka je z enostavno, a zelo okusno jedjo ubežala izločitvenemu testu. Tekmovalci sami… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem