Arhiv novic 16.03.2023

Peti igralec sveta premočan za Jorgića

SiolNET 16.03.2023
Najboljši namiznoteniški igralec Darko Jorgić je izpadel v osmini finala izjemno močnega turnirja Smash v Singapurju. S 3:1 (10, 8, -7, 5) ga je premagal Brazilec Hugo Calderano, peti igralec sveta. Želja 24-letnega Hrastničana je bila, da bi dve… »

Znano je, ali bodo v Mariboru podražitve

SiolNET 16.03.2023
Mariborskemu županu Saši Arsenoviču kljub uvodnemu nagovoru mestnih svetnikov in dodatnim pojasnilom, zakaj so potrebne napovedane podražitve vrtca, čiščenja odpadnih voda, mestnega avtobusnega prometa in gondole na Pohorje, ni uspelo prepričati… »

Rdeči panterji praznujejo 50 let

Zurnal24 16.03.2023
V Kongresnem centru Brdo je danes potekala slovesnost v počastitev 50-letnice obstoja specialne enote slovenske policije. Dogodka so se udeležili v. d. generalnega direktorja policije mag. Senad Jušić s sodelavci, minister za notranje zadeve Boštjan… »

Hrvati v vrhu EU po debelosti

Primorske 16.03.2023
Okoli 35 odstotkov otrok in 65 odstotkov odraslih na Hrvaškem ima težave s prekomerno telesno težo ali debelostjo, s čimer se Hrvati po debelosti uvrščajo na sam vrh med državami Evropske unije. Zdravljenje bolezni, povezanih z debelostjo, Hrvaško… »

Partizan z drugo zmago sezone nad Efesom naredil korak proti končnici

RTV Slovenija 16.03.2023
V 29. krogu Evrolige so košarkarji Partizana v gosteh premagali Anadolu Efes (84:97) in so na dobri poti v končnico najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja. V zadnjo četrtino so aktualni prvaki vstopili s točko prednosti, toda v zadnjih… »

Barišić z bele točke zagotovil Kopru prvo zmago v spomladanskem delu

RTV Slovenija 16.03.2023
Na zadnji tekmi 27. kroga Prve lige je Mura izgubila proti Kopru z 1:2. Na obračunu ekip z dna lestvice je Tabor izgubil proti Gorici z 0:1. To je bil prvi poraz Kraševcev v spomladanskem delu sezone. Nogometaši Kopra so se v Murski Soboti veselili… »

Pahor na letošnjem dnevu družbenih omrežij poudarja njihov pomen za politično komunikacijo

Dnevnik 16.03.2023
V okviru dneva družbenih omrežij, ki se je odvil danes v Ljubljani, je sodeloval tudi bivši predsednik republike Borut Pahor. Povedal je, da se mu družbena omrežja zdijo pomembna predvsem z vidika politične komunikacije za politike, ki se čutijo… »

Ameriškim Indijancem vračajo bizone

RTV Slovenija 16.03.2023
Več deset bizonov iz gorskega parka pri Denverju v Koloradu so v sredo preselili k več indijanskim plemenom osrednjega zahodnega dela ZDA, ki mu pravijo Velike planjave. Gre za najnovejši primer predaje skrbništva nad bizoni Indijancem. Bizone so v… »

Propadajočo jahto Sadama Huseina iraški ribiči uporabljajo kot prostor za piknik #video

SiolNET 16.03.2023
Že razpadajoča jahta nekdanjega iraškega predsednika Sadama Huseina je postala priljubljeno zbirališče tamkajšnjih ribičev. Zarjavela jahta, prevrnjena v reki Šat al Arab na jugu Iraka, je pripadala nekdanjemu iraškemu predsedniku Sadamu Huseinu… »

Spomladanska čistilna akcija koprskega podeželja

Primorske 16.03.2023
Mestna občina Koper in Marjetica Koper v soboto, 18. marca, med 9. in 15. uro organizirata spomladansko čistilno akcijo. KOPER > Iz koprske oblinske uprave so sporočili, da so se za organizacijo čistilne akcije odločili zaradi vse večjega obsega… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem