Arhiv novic 16.03.2023

LGL predstavlja Palčico, eno svetlejših Andersenovih zgodb

RTV Slovenija 16.03.2023
V Kulturnici LGL-a na oder postavljajo Andersenovo klasiko, zgodbo o majceni Palčici, ki uči, da je izbira zvestobe samemu sebi dejanje, ki zahteva veliko odločnosti, pokončnosti in poguma. Predstavo je režirala Maja Kunšič. Palčica se je v kanon… »

Lahko Klakočar Zupančičeva ob predsedovanju DZ predstavlja tudi svoj roman?

24ur 16.03.2023
Mandatno-volilna komisija je obravnavala obvestilo poslanke Svobode in predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič o dopolnilnem delu, povezanem s predstavljanjem njenega romana. Pri tem so se kresala mnenja, ali gre za zahtevnejše strokovno… »

Medvedjev je moral vzeti protibolečinske tablete

SiolNET 16.03.2023
Na turnirju serije masters v Indian Wellsu so znani prvi polfinalisti. Pri moških sta se v polfinale uvrstila Rus Daniil Medvedjev in Američan Frances Tiafoe, medtem ko sta v ženski konkurenci napredovali Arina Sabalenka in Maria Sakkari. Daniil… »

Dokumentarni film Med, mleko in nemir ob 75-letnici nastanka izraelske države

RTV Slovenija 16.03.2023
V Informativnem programu Televizije Slovenija je ob 75-letnici izraelske države nastal dokumentarni film, avtorja Nejca Krevsa z naslovom Med, mleko in nemir. Premiera filma bo 28. marca ob 20.40 na TV SLO 1. Judovska država, razpeta med Sredozemskim… »

Po sedmih mesecih spet na odru

Necenzurirano 16.03.2023
Ljubljanska balerina je spet nazaj. Po sedmih mesecih je končno spet stopila na oder Opere in baleta potem ko je več mesecev sanirala poškodbo sprednje križne vezi. Priznana baletna solistka Ana Klašnja je presenetila občinstvo v SNG opera in balet… »

Frlanova kmetija z milijonsko naložbo v vinsko klet in velnes

Finance.si 16.03.2023
Adut Bričevih v Vipavski dolini so vina, posebnost pa je namizno grozdje, ki bi ga lahko prodali še več, če bi imeli dovolj zemlje za večjo pridelavo.… »

Reševanje še ene kalifornijske banke milijonarjev

Delo 16.03.2023
First Republic Bank v težavah: JPMorgan Chase, Citigroup, Wells Fargo in druge so zbrale 30 milijard dolarjev. Po stečaju Silicon Valley Bank in Signature Bank je v četrtek še ena ameriška banka srednje velikosti potrebovala reševanje. Enajst… »

"Sploh ne vem, kaj delava. Suzana me je prisilila v to." #video

SiolNET 16.03.2023
V studiu se bomo lotili izdelave ličnih pomladnih okrasitev doma. Pri tem nam bosta pomagali vplivnica Urška Oman in njena 7-letna hčerka Mila. O svoji postavi razmišljamo prav vsi, a se tega, kako videti bolje, v veliki večini lotevamo napačno… »

20. obletnica Univerze na Primorskem: cenjena v tujini, premalo prisotna doma

Primorske 16.03.2023
Univerza na Primorskem te dni praznuje 20. obletnico svojega obstoja. Predvidoma bo prav ta mesec študij na njej zaključil 20.000. diplomant, 318 doktorandov pa je doslej uspešno zagovarjalo doktorat znanosti. Univerzi je uspelo prodreti in se dobro… »

Obujena Lancia skrivnostno: kaj bodo pokazali aprila?

SiolNET 16.03.2023
Lancia skrivnostno napoveduje nov koncept, ki ga bodo predstavili na dogodku sredi aprila. To bo predvidoma uvod v tri nove serijske modele, ki za Lancio sledijo med letoma 2024 in 2028. Lancia bo 15. aprila organizirala dogodek Emozione Pu+Ra. Tam bodo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem