Arhiv novic 17.03.2023

Enostavni objekti bodo po zaslugi vlade postali oteženi za gradnjo

Nova 24TV 17.03.2023
Foto: Pixabay Slovenske hiše in stanovanja temeljijo na udaru – gradile so se tako, da so sosedje pomagali sosedom, improvizirali, pogosto se niso držali gradbenih načrtov in dogradnje kasneje legalizirali, saj če bi se držali starih predpisov iz… »

V bundestagu bo po volitvah leta 2025 sedelo "le" še 630 poslancev

RTV Slovenija 17.03.2023
Nemški bundestag je potrdil reformo volilne zakonodaje, ki naj bi zmanjšala velikost spodnjega doma parlamenta in trajno omejila število poslancev z zdajšnjih 736 na 630. Vladajoča koalicija, ki jo sestavljajo socialdemokrati (SPD), Zeleni in… »

V javnem zdravstvu nam jemlje prihodnost slepo sledenje predpisom

Delo 17.03.2023
Koruptivneži so vedno bili in vedno bodo. Ampak tisto, kar v javnem zdravstvu doživljamo in nam jemlje prihodnost, je predvsem slepo sledenje predpisom. Priznam, da sem še dolgo po objavi elektronskega pisma dr. Romana Bošnjaka na Pop TV čakal in… »

Dva meseca po smrti tajkuna umrla tudi njegova hčerka

Necenzurirano 17.03.2023
Iz erotične trgovine je spisala zgodbo o uspehu. Poslovila se je Jacqueline Gold, izvršna predsednica britanskega trgovskega podjetja Ann Summers. Imela je 62 let. Posel je zacvetel, ko se je komaj 19-letna pridružila podjetju, ki sta ga leta 1971… »

Podjetnik Haris Begić prevzel vodenje domžalske ekipe Gibanja Svoboda

Domžalec 17.03.2023
V Domžalah je minule dni potekala ustanovna seja lokalnega odbora Gibanja Svoboda Domžale. Novoizvoljeni predsednik lokalnega odbora je Haris Begić, sekretarka lokalnega odbora je postala Lena Jevnik, mesto podpredsednic sta zasedli Mateja Zupan… »

Pep Guardiola za leto dni zaklenil Erlinga Haalanda

Delo 17.03.2023
Katalonec je podaljšal pogodbo z Manchester Cityjem do junija 2025, zaradi česar bo mladi Norvežan na voljo za 200 milijonov evrov isto leto in ne eno prej. Pri angleškem nogometnem prvaku Manchester Cityju so si oddahnili. Še za leto dni, do junija… »

Menjava na prestolu: francoski buldog postal najbolj priljubljena pasma v Ameriki

RTV Slovenija 17.03.2023
Po 31 letih je v Združenih državah Amerike s prestola najbolj priljubljene čistokrvne pasme labradorca izrinil francoski buldog. Nekdanji "kralj" je zasedel drugo mesto, bron pa je osvojil zlati prinašalec. Na dnu lestvice je končal angleški… »

Hrvaški grafitar Lunar v Maribor pripelje svoj recikliran mačji bestiarij

RTV Slovenija 17.03.2023
Multidisciplinarni umetnik Slaven Lunar Kosanović je eden najbolj prepoznavnih grafitarjev na Hrvaškem. Ob svojem prvem umetniškem gostovanju v Mariboru opozarja na prenatrpanost naših življenj z raznoraznimi odpadki – in sicer tako, da riše na… »

Izžrebali nove najemnike stanovanj za mlade – ste med njimi?

Nova 24TV 17.03.2023
V Mestni hiši je v četrtek, 16. marca 2023, ob 9. uri zjutraj potekalo javno žrebanje najemnikov stanovanj za mlade. Žrebanje je občina neposredno prenašala na spletni strani. Namenska najemna stanovanja za mlade, ki so jih dodelili z današnjim… »

MAMIN SLADKI DAN V CAFÈ CENTRALU: Slaščičarske kreacije in glasbeni nastop Tinkare Kovač (FOTO)

Regional 17.03.2023
Iščete popoln način za praznovanje materinskega dne? V soboto, 25. marca, vaše drage mame, babice ali tašče povabite v kavarno Cafè Central. Za sladko izkušnjo poskrbijo njihovi vešči slaščičarji, za glasbeno spremljavo v čast vsem mamam pa… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem