Arhiv novic 17.03.2023

V ospredju dve razstavi

Gorenjski glas 17.03.2023
Praznovanje stote obletnice smrti pisatelja Ivana Tavčarja bodo že v marcu in aprilu pospremili z vrsto dogodkov. Tavčarjevo leto bo z bogatim in raznolikim programom prehodilo številne vijugaste in krožne poti pisateljevega življenja. Gorenja vas… »

Priznanje za biometrično osebno izkaznico

Gorenjski glas 17.03.2023
Kranj – Nova slovenska biometrična osebna izkaznica je prejela prestižno mednarodno priznanje kot najboljša nova nacionalna osebna izkaznica za območje Evrope, Afrike in Bližnjega vzhoda. Priznanje si je delila z osebno izkaznico Združenih… »

Kim Džong Un in hči nadzorovala izstrelitev medcelinske rakete #video #foto

SiolNET 17.03.2023
Severna Koreja je sporočila, da je bila balistična raketa, ki jo je v četrtek preizkusno izstrelila proti Japonskemu morju, medcelinska raketa hwasongpho-17, njeno izstrelitev pa si lahko ogledate v zgornjem videoposnetku. Preizkus je v spremstvu… »

Bodo Primorke prehitele Gorenjke?

Primorske 17.03.2023
Z vnaprej odigrano tekmo 13. kroga med tretjimi Radomljami in vodilnim Pomurjem (2:3) se je že začel spomladanski del prvenstva v državni ženski nogometni ligi. Ajdovsko Primorje Gaia Naturelle bo v pomlad stopilo jutri z željo, da s šestega mesta… »

Kranjec po bron, Bucikova med šesterico

Primorske 17.03.2023
Z veleslalomom in slalomom za moške in ženske se bodo konec tedna v smučarskem središču Soldeu v Andori zaključili finalni dnevi alpskega svetovnega pokala. Prinesli naj bi drugo slovensko odličje - veleslalomski bron Žana Kranjca - in primorski… »

Po katerih kriterijih Golobova spremljevalka sedi v vladnem kabinetu?

Nova 24TV 17.03.2023
Tina Gaber (skrajno desno) že sedi v vladnem kabinetu. (Foto: Vlada RS) Ko je predsednik vlade Robert Golob v enem od svojih nedavnih govorov dejal, da bo zagotovil službe vsem, “ki pridejo mimo”, je mislil resno. Po tem ko se je v državnih… »

Najlepši pes na svetu je Orca s Hrvaške

24ur 17.03.2023
Naslov za najlepšega psa na svetu, kar hkrati pomeni tudi najuspešnejšega v zgodovini hrvaške kinologije, je prejela petletna psička Orca pasme lagotto romagnolo. Na največji, najstarejši in najprestižnejši razstavi psov na svetu Crufts v… »

Ker smučišču Zatrnik ni uspelo koncesije dobiti od občine, jo je na koncu dobil od države

RTV Slovenija 17.03.2023
Po več letih prizadevanj za oživitev smučišča na Zatrniku je družbi RTC Zatrnik, ki je od občine neuspešno skušala dobiti koncesijo za vlečnice, zdaj uspelo od države dobiti koncesijski akt za sedežnici. Vlada je v četrtek izdala uredbi o… »

ZLATA OLJČNA VEJICA 2023: Danes se izteče rok za oddajo vzorcev oljčnega olja

Regional 17.03.2023
Društvo oljkarjev Slovenske Istre (DOSI) skupaj z Inštitutom za oljkarstvo ZRS Koper vabi k oddaji vzorcev oljčnega olja za tekmovanje "Zlata oljčna vejica 2023". Rok za oddajo se izteče danes, 17. marca 2023. Kot sporočajo organizatorji, morata… »

Dodatni zaslužki enega najbolje plačanih hollywoodskih igralcev

Delo 17.03.2023
Družbi T-Mobil je prodal delež v manjšem telekomunikacijskem podjetju. Pred leti je za 610 milijonov dolarjev že prodal znamko gina, katere solastnik je bil. Hollywoodski zvezdnik Ryan Reynolds, eden najbolje plačanih igralcev na svetu, je svoj… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem