Arhiv novic 17.03.2023

Erdogan napovedal turško ratifikacijo pristopnega protokola Finske k Natu

RTV Slovenija 17.03.2023
Turški parlament bo začel postopek ratifikacije pristopnega protokola Finske k zvezi Nato, je napovedal predsednik Turčije Recep Tayyip Erdogan. Na tiskovni konferenci s finskim kolegom Saulijem Niinistöm v Ankari je ob tem pohvalil Finsko, ker je… »

Kako pripravljeni smo na epidemije, vojno ali jedrsko katastrofo?

Necenzurirano 17.03.2023
Epidemija covida-19 je pokazala, kako prepletena sta zdravstvo in pravo, ko je treba za ohranitev zdravja razmišljati tudi o omejitvi človekovih pravic. O tem, kakšni izzivi nas na tem področju čakajo v prihodnosti, bodo naslednji teden razpravljali… »

Mešane patrulje začele delovati tudi na meji med Slovenijo in Avstrijo

SiolNET 17.03.2023
Zaradi učinkovitega preprečevanja in odkrivanja nedovoljenih migracij so prejšnji teden na meji med Slovenijo in Avstrijo začele delovati skupne mešane patrulje, sestavljene iz pripadnikov slovenske in avstrijske policije, so sporočili z Generalne… »

20 LET UNIVERZE NA PRIMORSKEM: 20. slavnostna akademija, UP 2.0 (FOTO)

Regional 17.03.2023
17. marec predstavlja rojstni dan Univerze na Primorskem, saj je bila na ta dan leta 2003 vpisana v sodni register in tako letos obeležuje okrogli jubilej, 20 dopolnjenih let. Vrhunec praznovanj predstavlja slavnostna akademija, ki je letos potekala v… »

Niskanenova in Klaebo zmagala v Falunu, Anja Mandeljc in Miha Ličef do točk

SiolNET 17.03.2023
Finka Kerttu Niskanen in Norvežan Johanness Hoesfolt Klaebo sta zmagala na tekmi za svetovni pokal v smučarskih tekih na 10 kilometrov klasično v Falunu na Švedskem. Anja Mandeljc je bila med 50 tekmovalkami v cilju 43. (+2:42,0). Med 63 tekmovalci je… »

Iz propadle kriptoborze naj bi si na osebne račune nakazali več milijard

24ur 17.03.2023
Ustanovitelj propadle borze kriptovalut FTX Sam Bankman-Fried naj bi si na osebni račun nakazal več milijard dolarjev. Novo vodstvo FTX je namreč v sredo objavilo finančne izkaze, v katerih trdijo, da so si Bankman-Fried in pet njegovih ožjih… »

Subvencije za nakup peletov

Gorenjski glas 17.03.2023
Časa za oddajo vloge imajo upravičenci do 31. maja. Za tono peletov lahko pridobite sto evrov subvencije. Ljubljana – Od začetka prejšnjega tedna pa do vključno 31. maja je mogoče oddati vlogo za subvencijo za nakup lesnih peletov, h kateri z… »

Jeseničani že v polfinalu

Gorenjski glas 17.03.2023
Jesenice – Hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice so bili v četrtfinalu Alpske hokejske lige prepričljivo boljši od nasprotnika. V torek so na gostovanju pri ekipi Wipptal Broncos Weihenstephan po podaljšku slavili z 1 : 2. S štirimi zmagami in brez… »

Koncert in Venec slovenskih

Gorenjski glas 17.03.2023
Največja celovška dvorana v Domu glasbe je bila v nedeljo polna. Krščanska kulturna zveza je priredila tradicionalni koncert Koroška poje, ki je najmnožičnejša pevska prireditev Slovencev na Koroškem. Lani bi morala biti jubilejna 50. prireditev… »

Manj prijavljenih na zavodu za zaposlovanje

Gorenjski glas 17.03.2023
Kranj – Po podatkih kranjske območne službe Zavoda za zaposlovanje je bilo konec februarja na Gorenjskem registriranih 3.312 brezposelnih oseb. To je 19,8 odstotka manj kot februarja lani in 4,8 odstotka manj kot januarja. Brezposelnost se je torej… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem