Arhiv novic 20.05.2023

Slavje ob 70-letnici MDPM Ajdovščina

Goriški portal 20.05.2023
PODOBNI ČLANKI PRIKAŽI VEČ ČLANKOV TEGA AVTORJA ANKETA NOVA GORICA OD TU IN TAM. Ajdovsko Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina je na že tako pestro sobotno dogajanje v mestnem jedru priredilo slovesnost ob svojem 70-letnem… »

Prvi električni avtobusi na kranjskih cestah

Dnevnik 20.05.2023
V Mestni občini Kranj so med prvimi v državi naredili pomemben korak pri elektrifikaciji in razogljičenju javnega potniškega prometa. V teh dneh bodo na kranjske ceste zapeljali štirje novi električni avtobusi, do konca leta pa se jim bodo… »

Kako se znebiti avtokratov

Delo 20.05.2023
Volitve v Turčiji, kot lanskoletne na Madžarskem, so pred jesenskimi volitvami na Poljskem opomin Evropi, kako težko je spraviti z oblasti avtokrate. V kolumni preberite: To zgodbo smo v Evropi videli že večkrat: avtoritarne in neliberalne voditelje… »

Državljanska vojna spet na vratih Slovenije? Ne, hvala.

Delo 20.05.2023
Ko pademo v imenu rasti, spregovori ekonomizem, ki se pretvarja v duhovno revščino političnih populistov. V nadaljevanju preberite: V Sloveniji se je ta teden spet govorilo o državljanski vojni. Če kaj, je stvar zrelega spoznanja, da glede… »

Državljanska vojna / Je Janša storil kaznivo dejanje spodbujanja k nasilju?

Mladina 20.05.2023
Slovenija je tako rekoč v vojni glede interpretacije besed o državljanski vojni. Slovenija je tako rekoč v vojni glede interpretacije besed o državljanski vojni. Prvi tabor vehementno trdi, da je Janez Janša na tviterju nevarno pozival k njej… »

Luka Mesec / »Nočemo vzgajati vernikov«

Mladina 20.05.2023
IZJAVA DNEVA. "Kot veste, so podporniki Levice vedno med najbolj kritičnimi do vsakokratne oblasti. In tako je prav. Nočemo vzgajati vernikov. Veseli me, da imamo podpornike, ki znajo biti kritični tudi do nas. Z njimi vodimo ves čas odprt dialog… »

»Janša vedno znova pozabi, kje je meja med realnim in izmišljenim«

Mladina 20.05.2023
IZJAVA DNEVA. "Na žalost Janša vedno znova pozabi, kje je meja med realnim in izmišljenim. Pozabi, kje bi se moral ustaviti. Enostavno reči svojim vernikom, dosti je bilo. Tako pa vedno znova z izjavami, kot je ta o jaških in jamah, za drugače… »

Z Domžalcem do brezplačnih vstopnic za koncert pop rock skupine Rock Partyzani v Kavarni Hiša

Domžalec 20.05.2023
Slovenska pop rock skupina Rock Partyzani bo v četrtek, 25. maja 2023, ob 19.30 uri sklenila majski cikel butičnih koncertov, ki jih za ljubitelje romantičnih večerov v soju večernih luči pripravljajo v Kavarni Hiša v Dobu pri Domžalah. Lepo… »

Heliosa po brejku v Novem mestu le še korak loči od finala

RTV Slovenija 20.05.2023
Košarkarji Heliosa so na prvi polfinalni tekmi Lige Nova KBM z 81:75 v gosteh ugnali Krko in bodo imeli v torek na domačem parketu lepo priložnost za uvrstitev v finale. Domžalčani in Novomeščani so v tej sezoni odigrali že zelo pomembne… »

Ljubezen po svetu

RTV Slovenija 20.05.2023
Mlad par je na poročnem potovanju, ki je trajalo eno leto, obkrožil svet in skozi prizmo različnih kultur, običajev in verovanj raziskoval, kaj je ljubezen. V dokumentarcu spoznamo več parov iz 30 držav, med drugim iz Francije, Omana, Irana, Indije… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem