Arhiv novic 20.05.2023

#intervju Michael Newton, profesor prava in strokovnjak za vprašanje vojnih zločinov: Putin dela resno napako, če misli, da…

Dnevnik 20.05.2023
Michael A. Newton je prepričan, da nalog mednarodnega kazenskega sodišča (MKS) za aretacijo ruskega predsednika Vladimirja Putina ne bo izginil ali čudežno izpuhtel. »Če to misli, dela napako,« pravi profesor prava z univerze Vanderbilt v… »

Pet kolajn slovenskih spustašev za konec EP

SiolNET 20.05.2023
S posamičnimi in ekipnimi preizkušnjami v sprintu na divjih vodah se je v Skopju končalo evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah. Slovenski tekmovalci so se tudi zadnji dan izkazali. Anže Urankar in kajakaška ekipa sta osvojila zlato, kajakašica… »

FOTO: Na ogled pristanišča z ladjico, vlakcem, kolesom ali VR očali

Primorske 20.05.2023
Ne le otroci, tudi odrasli so v soboto lahko izvedeli veliko zanimivega o Luki Koper. Med drugim, da so lani pretovorili en milijon kubičnih metrov lesa. “Večinoma ga pripeljejo iz Avstrije in ga tukaj sušijo, ker imamo ugodno klimo, nato pa… »

Barca dvignila pokal, La Real pa po 32 letih zmagal na Camp Nouu

RTV Slovenija 20.05.2023
Proslavo naslova španskega prvaka nogometašev Barcelone je v 35. krogu malce pokvaril Real Sociedad, ki je na Camp Nouu zmagal z 2:1. To je bil sploh prvi domači poraz Kataloncev v tej sezoni La lige. Barca si je pred tednom dni zagotovila 27. naslov… »

Atletico izkoristil spodrsljaj Reala na kaotični tekmi v Valencii

SiolNET 20.05.2023
Novi španski nogometni prvak Barcelona je v soboto zvečer v 35. krogu la lige izgubila s četrtim Realom Sociedadom (1:2). V zadnjih štirih krogih bo najbolj zanimiv dvoboj za končno drugo mesto, ki ga bijeta Real Madrid in Atletico Madrid. Slednji je… »

#intervju Janez Bončina - Benč: Stevardese in rock'n'roll

Dnevnik 20.05.2023
Nemara bolj kot kateri koli drug slovenski glasbenik pojem klenega rockerstva pooseblja Janez Bončina - Benč. Kot letnik 1948 pripada prvi in obenem najstarejši generaciji Slovencev, ki je odrasla z Beatlesi in Stonesi ter pozneje z vsemi derivati… »

Tihi ubijalec, ki prizadene skoraj polovico odraslega prebivalstva

Delo 20.05.2023
Povišane vrednosti krvnega tlaka ne bolijo. Povzročajo pa veliko škode. V članku lahko preberete: Ta teden smo zaznamovali svetovni dan hipertenzije. Zakaj je tak dan pomemben? »Na ta način skušamo povečati zavedanje o tem tako imenovanem tihem… »

Italija svari pred blokado sprejetja normativa Euro 7

Finance.si 20.05.2023
Po mnenju tamkajšnjega ministra za promet Euro 7 ne prinaša koristi za okolje. Italijo naj bi podpirale tudi druge članice EU.… »

Ljubezen do izdajanja knjig kot hoja po deski na devetih metrih višine

Delo 20.05.2023
Zapustil nas je Branimir Nešović (1952–2023), zgodovinar, nekoč novinar Dela, knjižni urednik, zadnja tri desetletja založnik. V nadaljevanju preberite: »Če so knjige tudi ljubezen in če si založnik, je le še vprašanje časa, kdaj globlje… »

Proizvajalec cevi za C0: Nimamo nobenih certifikatov požarne ali potresne varnosti

Nova 24TV 20.05.2023
Cev za kanal za odvajanje komunalne odpadne vode C0 (Foto: STA) “Predstavnik proizvajalca cevi za C0, ki so proizvedene v Romuniji, je izjavil, da nimajo nobenih certifikatov požarne ali potresne varnosti izdelka, ter da je on sam zgolj prodajalec… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem