Arhiv novic 21.05.2023

Če je nekdo dober človek, ga bomo naučili plesati

Delo 21.05.2023
Gruzijski nacionalni balet Sukišvili že od 1945. navdušuje občinstvo po vsem svetu. Pogovarjali smo se z Nino Sukišvili, vodjo baletnega ansambla. V nadaljevanju preberite: Večkrat so bili izbrani za predstavo leta na slovitem Broadwayu, v milanski… »

Zmaga

Gorenjski glas 21.05.2023
Fotografija ima enostaven naslov Zmaga. Na nedavni tekaški prireditvi Nočna 10ka na Bledu so tekači tekmovali v različnih kategorijah, od najmlajših na nekoliko krajših progah do odraslih, ki so tekli deset kilometrov. A vrnimo se na začetek. Kako… »

Semen ne kupujmo na svetovnem spletu

Gorenjski glas 21.05.2023
S potovanj po svetu ne prinašamo domov rastlin, semen, plodov, zelenjave in cvetja, v njih se namreč lahko skrivajo rastlinske bolezni in škodljivci. Semen ne kupujemo ne svetovnem spletu, nikakor ne iz držav, ki niso članice Evropske unije. Po… »

Izbirajo ime za brv

Gorenjski glas 21.05.2023
Brv za kolesarje in pešce čez reko Savo želijo poimenovati z ustvarjalnim imenom. Ime mora biti razumljivo, v slovenskem jeziku in primerno za vsakdanjo rabo. Medvode – Občina Medvode je objavila javni natečaj za izbor imena brvi za kolesarje in… »

"Patriotizem lahko zamegli številne moralne odločitve"

SiolNET 21.05.2023
Vodovodarji iz Bele hiše je zgodovinska serija o dogodkih, ki so privedli do zloglasne afere Watergate in posledično odstopa predsednika ZDA Richarda Nixona. Vendar pa serija ni triler, temveč je bližje komediji, skoraj satiri, čeprav se ob tem še… »

"Bančnici so zagrozili, da bo izgubila službo, če mi bo to povedala"

Zurnal24 21.05.2023
Na bankah se menda trudijo, da bi sorazmerni del stroškov odobritve v primeru predčasnega poplačila posojila vrnili čim manj strankam. "Poklicala me je bančnica in me opozorila, da lahko dobim nazaj tudi del stroškov za odobritev potrošniškega… »

[Video] Tako ukrajinske matere skrivajo otroke

Nova 24TV 21.05.2023
Foto: zajem zaslona V zadnjih dneh Ruska federacija in njen samodržec Vladimir Putin znova intenzivno raketirajo ukrajinska mesta. Pri tem so prebivalci prisiljeni najti najrazličnejše načine, da bi se obvarovali pred eksplozijami. Posebej matere… »

Kalifornija, kdo bo tebe ljubil

Delo 21.05.2023
Kalifornijska Silicijeva dolina je tehnološka supersila svetovnega ranga, neodgovorni politiki pa dovoljujejo propadanje njenega bisera San Francisca. V nadaljevanju preberite: Iz San Francisca ne odhajajo le luksuzne trgovine, kot sta prehrambna Whole… »

Sam Altman, človek, ki je vedno pripravljen na najslabši scenarij

Delo 21.05.2023
Sam Altman, direktor Open AI, ki je ustvarila chatgpt, se strinja, da tehnologija potrebuje regulacijo. Potem ko je marca odprto pismo proti umetni inteligenci podpisalo tisoče tehnoloških voditeljev in strokovnjakov, vključno z nekdanjim Googlovim… »

V Afganistanu izgubil obe nogi, zdaj je premagal Mount Everest

RTV Slovenija 21.05.2023
Hari Budha Magar je pred kratkim postal prvi človek z obema nad kolenom amputiranima nogama, ki je osvojil najvišji svetovni vrh, Mount Everest. S svojim dosežkom bi rad družbo ozavestil o invalidih, saj je sam zaradi tega veliko trpel. 43-letni… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem