Arhiv novic 21.05.2023

Sebki prepovedani: v Hallstattu zaradi glasnih turistov postavili pregrado

RTV Slovenija 21.05.2023
V pravljično lepem kraju Hallstatt so zaradi turistov, ki so nenehno fotografirali okolico, postavili leseno pregrado na najbolj priljubljenih razglednih točkah. Mestece z manj kot 800 prebivalci letno sprejme več kot milijon obiskovalcev. Pravljični… »

Zgraditi hrib, reciklirati, podložiti ceste … Kaj storiti z vojnimi ruševinami?

RTV Slovenija 21.05.2023
V nekaterih naseljih so porušeni ali poškodovani vsi objekti. Posnetki so zgovorni. Veliko uničenje v Ukrajini spodbuja raziskovanje možnosti saniranja ruševin. Podatki, ki nam jih je posredoval Okoljski program OZN-a, so sicer stari že skoraj leto… »

Pred Rogličem legendarna etapa, poklon eni največjih dirk na svetu

Zurnal24 21.05.2023
Na Giru danes etapa, ki služi kot poklon legendarnemu kolesarskemu spomeniku, dirki po Lombardiji. Slovenskega kolesarskega asa Primoža Rogliča (Jumbo-Visma) in tekmece danes čaka zahtevna 15. etapa dirke po Italiji. Trasa od Seregna do Bergama (195… »

Andrej Robič: Izumitelj, ki je spremenil smučarski svet

Delo 21.05.2023
Dan zatem, ko je praznoval 90. rojstni dan, smo se pogovarjali z inženirjem Andrejem Robičem, dolgoletnim vodjo razvoja v Elanu. V nadaljevanju preberite: Andrej Robič je bil desetletja vodja razvoja v begunjskem Elanu, kjer je uvedel številne… »

S citrami po Domžalah – že petič zazvenele citre

Domžalec 21.05.2023
Lepo vreme, citrarji napolnjeni z optimizmom in z mehkimi prsti, ki so nežno božali strune tega vsebolj priljubljenega instrumenta v Domžalah in okolici ter tudi širše po Sloveniji, je privabilo lepo število gledalcev, ki so si ogledali igranje vseh… »

Planinske koče imajo težave z iskanjem oskrbnikov

RTV Slovenija 21.05.2023
V Sloveniji je 161 planinskih koč; več kot polovica jih je v lasti planinskih društev. Številna med njimi pred začetkom poletne planinske sezone iščejo oskrbnike koč in ljudi za pomoč pri delu v kočah. Ker kader vse težje najdejo, delovanje… »

(Nedeljski dnevnik) Gašper Okorn, trener košarkarjev Krke iz Novega mesta: Družino je postavil pred kariero

Dnevnik 21.05.2023
Po osvojitvi naslova hrvaškega prvaka s Cibono pred slabim letom je v tej sezoni s Krko zmagal v ligi ABA 2 – V Novem mestu ima še veliko ciljev Čeprav smo v slogu naslova rubrike našega tokratnega sogovornika na kavo kajpada povabili sami, smo mu… »

JADRALCI KONČALI EVROPSKO PRVENSTVO ZA RAZRED 470: Tina Mrak in Jakob Božič končala na 25. mestu (FOTO)

Regional 21.05.2023
Slovenska jadralca Tina Mrak in Jakob Božič sta na evropskem prvenstvu razreda 470 v italijanskem San Remu v olimpijski kategoriji mešanih posadk zasedla 25. mesto, je sporočila Jadralna zveza Slovenije (JZS). Mrak in Božič sta zadnji regatni dan v… »

Občine slovenske Istre skupaj v preventivni akciji proti tigrastim komarjem

Primorske 21.05.2023
Tudi letos občine slovenske Istre v sodelovanju s komunalnimi podjetji in zunanjimi izvajalci organizirajo preventivno akcijo zatiranja ličink tigrastih komarjev, ki je namenjena predvsem zmanjševanju možnosti za razmnoževanje komarja. Samice se… »

Ko zadiši po bišči, medli, šari in trijetu

RTV Slovenija 21.05.2023
Veste, kaj so medla, šara ali bišča? To je le nekaj od starih jedi iz različnih koncev Slovenije, ki so jih v okviru prireditve Kulinarična Slovenija skuhali stanovalci in stanovalke Doma za starejše Fužine, med njimi tudi 99-letni Malči in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem