Arhiv novic 21.05.2023

Mladi lokostrelci nizajo odlične uspehe

Domžalec 21.05.2023
V soboto, 20. maja 2023, je v Vavti vasi potekalo šolsko področno tekmovanje v lokostrelstvu VZHOD, kamor se uvrščajo tudi osnovne in srednje šole z območja Domžal, Kamnika in Ljubljane z okolico. Domači učenci in dijaki, večinoma člani… »

Dortmundčani z vrha zrinili favorizirane Münchenčane

Delo 21.05.2023
Nogometaši Borussie so izkoristili nov spodrsljaj Bayerna in si na stežaj odprli vrata k naslovu nemških prvakov. Nogometaši dortmundske Borussie so v današnji tekmi 33. kroga elitne nemške lige v Augsburgu zmagali s 3:0. S tem so se krog pred… »

Na poti do avtomatiziranih skladišč

Delo 21.05.2023
Kadrovske in logistične izzive v skladiščih prihodnosti bo reševala vedno bolj avtomatizirana tehnologija. V nadaljevanju preberite: Sodobno skladiščenje je prehodilo dolgo pot in tehnološki napredek je imel pomembno vlogo pri razvoju te panoge. Z… »

Devetminutne ovacije za novi Scorsesejev film, "takojšnjo klasiko" Killers of the Flower Moon

RTV Slovenija 21.05.2023
V Cannesu je premiero dočakal novi celovečerni film Martina Scorseseja: Killers of the Flower Moon je velikopotezna epopeja o eksploataciji ljudstva Osage in belskem pohlepu v Oklahomi dvajsetih let 20. stoletja. Prvi odzivi na film so polni… »

Fuse ODG londonsko policijo obtožil rasnega profiliranja

RTV Slovenija 21.05.2023
Angleški raper Fuse ODG je objavil posnetek konflikta s policisti in jih obtožil rasnega profiliranja. Prav tako je vložil uradno pritožbo, ki jo zdaj poleg policije preiskuje še neodvisna organizacija. Znani angleški raper Fuse ODG je pred dnevi… »

Opus: Urban Koder in Andrej Goričar

RTV Slovenija 21.05.2023
Majski Opus bo filmsko obarvan, letos namreč mineva 100 let od smrti slovenskega pisatelja Ivana Tavčarja, ki je med drugim napisal povest Cvetje v jeseni, po kateri je nastal tudi eden od najbolj priljubljenih in ganljivih slovenskih filmov. V Opusu… »

Kratko prozo v prvo vrsto

Gorenjski glas 21.05.2023
Po več pesniških zbirkah, ki so v petih letih obstoja izšle pri Layerjevi založbi, so v najbolj kulturnem mesecu leta na plan prišli Polževi razmisleki, antologija sodobne slovenske kratke pripovedi mladih avtorjev. Prisedel sem k dvema izmed njih… »

HELIKOPTER TA VIKEND DVAKRAT NA GORIŠKO: Dva huje poškodovana v prometnih nesrečah odpeljali v UKC Ljubljana

Regional 21.05.2023
Danes ob 12.45 so tolminske policiste obvestili o prometni nesreči na cesti Roče – Slap ob Idrijci. Po prvih podatkih je mlajša voznica avtomobila vozila po klancu navzdol proti Slapu ob Idrijci in med vožnjo v ostrem desnem ovinku z vozilom… »

Sem morska deklica, ki je najraje v gozdu

Delo 21.05.2023
Modrooka Primorka Lorella Flego, modna poznavalka in televizijska voditeljica, po poklicu pa otroška psihologinja, ima posebno energijo. V nadaljevanju preberite: Lorella Flego izžareva pristno zadovoljstvo in prijaznost obenem. Tik pred odhodom v… »

Pod lipami v Grobljah so se družili že sedemnajstič

Domžalec 21.05.2023
Znameniti mladi lipov drevored v Grobljah, ki se razprostira med železniško postajo Rodica in Kulturnim domom Groblje, je bil ponovno imeniten atelje za številne rezbarje in rokodelce domače obrti iz bližnje okolice in od drugod, ki so obiskovalcem… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem