Arhiv novic 21.05.2023

Hemofilija, bolezen, ki je neprestano na preži

Necenzurirano 21.05.2023
Za kaj gre? Obolelim deloma ali v celoti primanjkuje eden od ključnih faktorjev za strjevanje krvi, ki je nujen za nastanek čvrstega krvnega strdka. Hemofilija je prirojena motnja strjevanja krvi, pri kateri se zaradi pomanjkanja faktorjev strjevanja… »

Horoskop za nedeljo, 21. maja

Necenzurirano 21.05.2023
Če verjamete ali ne, bolje je, da ste na vse pripravljeni! Oven Naleteli boste na neodobravanja v bližini in nekateri vam bodo očitali še dejanja iz preteklosti. Ne izgovarjajte se, raje zaprosite za pomoč ali nesvete, da popravite vse. Bik Energijo… »

Cene parkiranja v Kopru so se ponekod celo podvojile

Necenzurirano 21.05.2023
Koprčanke in Koprčani so zgroženi nad višjimi cenami parkiranja, ki so po mnenju mnogih pretirane, če že ne oderuške. Od 8. maja so na koprskih parkiriščih, ki jih upravlja Marjetica, bistveno zaostrili režime in podražili parkirnine. Za… »

Geji počnejo junaške stvari

Delo 21.05.2023
Harvey Milk se je od običajnih ljudi razlikoval po tem, da je bil vizionar. V svoji glavi si je zamislil pravičen svet in si zanj tudi prizadeval. V nadaljevanju preberite: »Ime mi je Harvey Milk in tu sem zato, da vas rekrutiram!« je podjetnik in… »

Namesto raja vse več pohlepa, odtujenosti, nezadovoljstva

Zurnal24 21.05.2023
Na to vprašanje si mora odgovoriti vsak sam. Nekateri so lahko srečni že, če živijo kot puščavniki z nekaj sto evri na mesec, drugi šele tedaj, ko kupijo sedmo nepremičnino, tretjo jahto ali enaindvajseto podjetje. V tridesetih letih odkar smo se… »

Nisem primadona in ne čutim potrebe, da bi bil

Delo 21.05.2023
»Virtuoznost sama po sebi ni dovolj. Enako velja za emocionalnost. Oboje moraš pametno dozirati,« meni kitarski virtuoz Vlatko Stefanovski. V nadaljevanju preberite: Skladatelj, pevec, etno jazzist in etno rocker, predvsem pa kitarski virtuoz, po… »

Avto s tremi, med seboj usklajenimi motorji

Zurnal24 21.05.2023
DS7 E-Tense 4×4 je pritegnil pozornost na prvi pogled. Ne le s svojo ekstravaganco in drugačnostjo, temveč tudi s premijskim pridihom. In potem je tu še trio motorjev. Test. Trajalo je kar nekaj let, preden je Lexus prepričal potencialne kupce o… »

Odločba o obveznostih iz kmetijstva in odmera pristojbine za gozdne ceste 2022

Spodnje Podravje 21.05.2023
V teh dneh lastniki kmetijskih in gozdnih zemljišč prejemajo odločbe o davčni osnovi od dohodka iz osnovne kmetijske in osnovne gozdarske dejavnosti za leto 2022, ki vključuje tudi odmero pristojbine za gozdne ceste. Pri odmeri dohodninske obveznosti… »

Ob stoletnici sto parov smuči

Gorenjski glas 21.05.2023
Begunje na Gorenjskem – Ob stoletnici Smučarske zveze Slovenije družba Elan podarja sto parov tekmovalnih smuči mladim alpskim smučarjem, za katere upajo, da bodo v naslednjih letih krojili svetovni vrh. S tem želijo izkazati podporo tako… »

Še bolj prisluhniti lokalnemu okolju

Gorenjski glas 21.05.2023
Novi načelnik Policijske postaje Radovljica je Simon Makarič, nazadnje pomočnik načelnika Postaje prometne policije Kranj. Napoveduje več preventivnih aktivnosti in še večjo usmerjenost policijskega dela v lokalno skupnost. Radovljica – Vodenje… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem