Arhiv novic 21.05.2023

V Dobu blagoslovili kip sv. Ambroža, učni čebelnjak in učilnico na prostem

Domžalec 21.05.2023
20. maja obeležujemo Svetovni dan čebel. Na ta dan ozaveščamo o pomenu čebel kot tudi o izjemnem pomenu drugih opraševalcev. Letošnje leto je za čebelarstvo na slovenskem izjemno pomembno, saj praznujejo tudi 150 letnico delovanja Čebelarske… »

Albert Riera za slovo svetoval, da naj se vzgaja igralce in igra dober nogomet

Delo 21.05.2023
V zadnjem dejanju sezone v 1. SNL sta krajšo potegnila Koper in CB24Tabor. V Evropo še Domžale, Gorica z Aluminijem za obstanek. V nadaljevanju preberite: Z jutrišnjo novinarsko konferenco glavnih operativcev, direktorja Igorja Barišića in… »

Po lažjem pretresu možganov Pancar junaško do 10. mesta

SiolNET 21.05.2023
Jan Pancar je kljub lažjemu pretresu možganov in poškodbi zapestja, ki ju je utrpel v padcu v sobotni kvalifikacijski vožnji, nastopil na VN Francije. In osvojil deseto mesto. Vodilni v MX2 Jago Geerts je dirko izpustil, saj si je zlomil zapestje… »

Poplave v Italiji povzročile za pet milijard evrov škode

RTV Slovenija 21.05.2023
V Emiliji - Romanji na severu Italije se kljub boljšemu nedeljskemu vremenu še naprej borijo s poplavami, ki so zahtevale najmanj 14 smrtnih žrtev, več ljudi pa še pogrešajo. Premierka Giorgia Meloni se je že obiskala prizadeto območje. Vlada… »

V torek po finale!

Domžalec 21.05.2023
Domžalčani so osvojili dolenjsko prestolnico in si odprli vrata do nastopa v velikem finalu Lige Nova KBM. Druga polfinalna tekma bo 23. maja v Domžalah, morebitna tretja pa 27. maja v Novem mestu. Izbranci gostujočega trenerja Dejana Jakare so v… »

Še dve odličji Žnidarčiča

Primorske 21.05.2023
Slovenska reprezentanca kajakašev in kanuistov na divjih vodah je v Skopju z ekipnim naslovom prvakov med kajakaši zaključila evropsko prvenstvu v spustu na divjih vodah. Za zlato kajakaško ekipo je veslal tudi član Soških elektrarn Nejc… »

V novi številki Primorskih novic preberite

Primorske 21.05.2023
Ko je ropar pred desetimi dnevi zamaskiran vstopil v prostore SKB banke v Ilirski Bistrici, ni računal, da bo naletel na 62-letnega bolgarskega državljana. Živahen voznik tovornjaka, ki nas je pred dnevi pričakal s tremi velikimi obliži na glavi… »

Ne nasedajte lažni finančni upravi

Dnevnik 21.05.2023
Finančna uprava in zavod Varni na internetu opozarjata na novo prevaro, ki se te dni razširja v obliki SMS-sporočil. Goljufi vam sporočajo, da imate neplačane davke, in vam ponujajo povezavo na spletno stran, kjer boste to uredili. Ne nasedajte, gre… »

Je Vlada RS sploh naklonjena nuklearki JEK2?

Nova 24TV 21.05.2023
Slika načrtovanega JEK2/GEN energija Na nedavni debati o gradnji drugega bloka nuklearne elektrarne je državna sekretarka na ministrstvu za okolje, podnebje in energijo Tina Seršen dejala, “da bi se mogoče morali odločiti za dolgoročno rabo… »

Čarobno mestece ob Gardskem jezeru

Delo 21.05.2023
Le 20 kilometrov od Gardalanda je Sirmione, mestece, ki očara z zgodovino, kulinariko, termami in čudovitimi plažami. V nadaljevanju preberite: Sirmione, mestece na rtu polotoka, ki se kot jezik izteza v južni del Gardskega jezera, so poznali že v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem