Arhiv novic 22.05.2023

Slovenska filharmonija z mislimi že v prihodnji sezoni: klasična dela srečajo sodobne mojstrovine

RTV Slovenija 22.05.2023
Slovenska filharmonija je na novinarski konferenci predstavila nove dogodke svoje razvejane glasbene dejavnosti, ki s posameznimi abonmajskimi cikli nagovarja različne okuse glasbenih ljubiteljev. Kot je v nagovoru v programski knjižici sezone 2023/2024… »

"Dizel" Geraint Thomas s taktiko napad je najboljša obramba?

RTV Slovenija 22.05.2023
Končno je tu zadnji teden Gira. Zahtevne gorske preizkušnje in sobotna vožnja na čas bodo določili končnega zmagovalca. Glavna favorita Primoža Rogliča in Gerainta Thomasa še vedno ločita dve sekundi, gost Toura 202 pa je nekdo, ki odlično… »

Dawid Kubacki spregovoril o svojem novem vsakdanu

SiolNET 22.05.2023
Poljski smučarski skakalec Dawid Kubacki je v daljšem pogovoru za Skijumping.pl spregovoril o zdravstvenem stanju žene Marte, nekoliko drugačnem vsakdanu in vračanju k smučarskim skokom. "Počasi se vračamo v normalno stanje. Ni še stoodstotno, k… »

Skrb za redno »razgibavanje« prebivalstva naj bo stalnica

Delo 22.05.2023
Prizadevati si je treba za popularizacijo redne športne vadbe v raznolikih športnih društvih in klubih ter za redno športnorekreativno vadbo. V zadnjem času je bilo v Sloveniji kar nekaj športnih dogodkov, ki so združili ves naš narod pri… »

Dnevni horoskop za torek, 23. maja 2023

Zurnal24 22.05.2023
Konjunkcija med Luno in Venero prinaša spontana naključja, ki se bodo dotikala še posebej osebnega področja. Če si že nekaj časa želite napredovati, je sedaj ugoden čas, da se vaše želje izpolnijo. V ljubezni boste simpatično naravnani… »

Brutalna kazen za francoskega asa! Toliko letos sploh še ni zaslužil

Zurnal24 22.05.2023
Gastonu visoka denarna kazen zaradi nešportnega obnašanja. Francoskega teniškega igralca Huga Gastona je krovna zveza ATP kaznovala s 144.000 evri globe zaradi nešportnega obnašanja na igrišču. Kazen si je Francoz, ki je na novi lestvici ATP na… »

Na letu s Kube do Rusije umrl še en ruski politik, kritičen do Putina

Necenzurirano 22.05.2023
So besede, ki jih je izrekel v tajnosti, našle pot v ušesa napačnih ljudi? Ruski politik, ki naj bi v zasebnem življenju bil kritičen do invazije na Ukrajino, je v soboto na letu do Moskve zbolel in umrl. Fašistična invazija Pjotr Kučerenko se je… »

Projekt Varno v prometu – prireditev Kolesarčki v Vrtcu Urša

Domžalec 22.05.2023
Vrtec Urša obiskuje 724 otrok. Eden izmed naših prioritetnih ciljev je vezan tudi na prometno vzgojo, ki jo uresničujemo preko projekta Varno v prometu, ki poteka na nivoju celotnega vrtca. Zavedamo se pomena ozaveščanja otrok o različnih situacijah… »

Vlada je odločila: Italiji bodo namenili ... #video

SiolNET 22.05.2023
Slovenija bo sosednji Italiji zagotovila pomoč na področju civilne zaščite ob poplavah, ki so prizadele osrednji del države. Ocenjena vrednost reševalne pomoči znaša sto tisoč evrov, materialna pomoč v enaki vrednosti pa bo zagotovljena, če bo… »

Han: Vedno se malo prepiramo, malo pa se imamo radi

SiolNET 22.05.2023
SD bo v soboto zaznamovala 30. obletnico združitve levih socialdemokratskih in socialističnih strank. Ob tem se v stranki odvija razmislek o njeni prihodnosti. Šef poslancev Jani Prednik meni, da je stranka izgubila "vonj, okus in barvo", minister… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem