Arhiv novic 22.05.2023

Juventusu spet odvzeli točke, ostanejo lahko brez Evrope

Delo 22.05.2023
Italijanski velikan Juventus je na udaru zaradi finančnega škandala. Sodišče jim je odvzelo 10 točk, najbrž bodo ostali brez lige prvakov drugo leto. Italijanski nogomet še vedno pretresa škandal okrog finančnih malverzacij in umetnega… »

Pretresljive zgodbe iz Štajerske: dve družini se ne bosta nikoli več vrnili domov #video

SiolNET 22.05.2023
Na območju Slovenskih goric še vedno ne spijo mirno. Zemlja je po zadnjem obilnem deževju ponekod še močno namočena, na terenu so ekipe prostovoljcev in pripadnikov civilne zaščite, ki nadzirajo kritične točke zaradi številnih zemeljskih… »

Neneh Sillah zapušča Calcit Volley, poslavlja se tudi kapetanka

RTV Slovenija 22.05.2023
Odbojkarski klub Calcit Volley se je poslovil od kar nekaj igralcev in igralk, pri čemer najbolj odmeva slovo Neneh Sillah in kapetanke Lucy Charuk. Lucille Charuk je v Kamnik prišla že leta 2013, a le za eno sezono. Po letu 2018 je bila kanadska… »

Najvišje arhitekturno priznanje za inovativno osnovnošolsko knjižnico na Viču

RTV Slovenija 22.05.2023
Letošnjo Plečnikovo nagrado je žirija namenila "odprti knjižnici" v ljubljanski Osnovni šoli Vič avtorjev Matjaža Bolčine, Ernesta Milčinovića in Jana Žonte. Podeljene so bile tudi tri Plečnikove medalje in študentski štipendiji. Sklad… »

Dišalo bo po žaru in pivu - v Ljubljano se vrača Pivo & Burger Fest

RTV Slovenija 22.05.2023
Ta konec tedna bo Pogačarjev trg v Ljubljani znova ovit v oblak dima in vonja po pečenem mesu in pivu - v svoji že 16. izdaji se namreč vrača Pivo & Burger Fest. Dogodek, ki ga pripravlja ekipa Odprte kuhne, bo potekal 27. in 28. maja, in sicer v… »

Varuh človekovih pravic ne želi stopiti v bran žrtvam komunističnega nasilja

Nova 24TV 22.05.2023
Peter Svetina, varuh človekovih pravic (Foto: STA) Odločitev vlade o ukinitvi dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja je sprožila buren odziv, nobenega odziva pa od tistega, ki bi se ob tem moral z gotovostjo oglasiti. Institucija Varuh… »

Ruski propagandist: “Rusija bi morala pomagati irskim teroristom”

Nova 24TV 22.05.2023
Vladimir Rogov (Foto: Twitter) Vladimir Putin bi moral pomagati irskim terorističnim organizacijam pri napadu na Buckinghamsko palačo, naj bi izjavil ruski televizijski strokovnjak. Vladimir Rogov, znani govorec na ruski televiziji, je predlagal, da bi… »

Bomba! Dallas prvi favorit za prihod NBA asa, velikega Lukovega rivala

Zurnal24 22.05.2023
V ligi NBA so se pojavile govorice, da naj bi bil Dallas najverjetnejša nova destinacija centra ekipe Phoenix Suns DeAndre Aytona. Ameriški strokovnjak za ligo NBA zaposlen pri Bleacher Reportu Eric Pincus je udaril z novico, da je od večih virov iz… »

PO MEDVEDIH NA VRSTI NUTRIJE? Proti njihovemu poboju po spletu že zaokrožila peticija

Regional 22.05.2023
Tako kot medvedom se nič kaj dobrega ne obeta niti nutrijam. Ministrstvo je namreč izdalo izredno odločbo, po kateri bodo na območju ljubljanskega barja začeli izvajati naravovarstveni ukrep odstranitve nutrije iz naravnega okolja. Na internetu se je… »

"Če bodo vsi naredili svoj del naloge, lahko začnemo delo"

SiolNET 22.05.2023
Projekt protonskega centra v Sloveniji je trenutno v fazi izdelave investicijske dokumentacije, je v odgovoru na poslansko vprašanje v DZ dejal minister za zdravje Danijel Bešič Loredan. Ob tem je zagotovil, da bo protonski center v lasti države… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem