Arhiv novic 25.05.2023

Zlata lisica tudi uradno odslej v Kranjski Gori

Delo 25.05.2023
Mednarodna smučarska zveza je razkrila koledar svetovnega pokala za prihodnjo zimo. Zlata lisica bo na sporedu v Kranjski Gori, čez Maribor so potegnili črto. Mednarodna smučarska zveza (Fis) je ob robu kongresu v Zürichu objavila koledar za sezono… »

Sindikat osebnih asistentov s stavko opozarja na vse slabše delovne razmere

RTV Slovenija 25.05.2023
Sindikat osebnih asistentov s stavko opozarja na vse slabše delovne razmere zaposlenih v tej dejavnosti. Zahtevajo tudi zadostno financiranje dejavnosti. Minister za delo Luka Mesec je dejal, da njihovo stavko razume in jo na neki način tudi podpira. Ob… »

77.500 evrov glob slovaškemu podjetju, ki je v Sloveniji posredovalo delavce

RTV Slovenija 25.05.2023
Inšpektorat za delo je slovaški agenciji za posredovanje dela Stominus zaradi kršitev pravic agencijskih delavcev izrekel globe v skupni vrednosti 77.500 evrov. Šlo je za model izkoriščanja delavcev, so ugotovili inšpektorji. Zaradi suma številnih… »

Vrstijo se izrazi sožalja po smrti legendarne Tine Turner

SiolNET 25.05.2023
Še naprej se vrstijo izrazi obžalovanja in sožalja ob smrti legendarne ameriške glasbenice Tine Turner, ki je v sredo v starosti 83 let umrla na svojem domu v Švici. Med drugimi sta sožalje ob njeni smrti izrazila predsednik ZDA Joe Biden in… »

Je to dokaz, da so Rusi lagali? Se je ponovila Moskva? #video #vŽivo

SiolNET 25.05.2023
Rusko obrambno ministrstvo je v sredo sporočilo, da je njihova ladja črnomorske flote Ivan Kurs uspešno odbila napad treh ukrajinskih plovil brez posadke. Objavili so tudi videoposnetek uničenja enega od plovil, ki je bilo, sodeč po eksploziji, do… »

Nov pokol: volkovi in šakali pokončali 11 ovc

SiolNET 25.05.2023
V Posočju so se v manj kot desetih dneh zgodili štirje napadi zveri na drobnico, trije na planini Starijski vrh nad Kobaridom in eden v neposredni bližini vasi Sedlo v Breginjskem kotu. Za tri je odgovoren volk, za enega najverjetneje šakal, skupno so… »

Rusija prijela Ukrajinca, ki naj bi načrtovala napade na nuklearke

Mladina 25.05.2023
Cilj napadov, ki so jih ruske oblasti pripisale ukrajinskim obveščevalcem, naj bi bil povzročiti resno gospodarsko škodo Rusiji. Ruska varnostna služba FSB je danes sporočila, da so prijeli Ukrajinca, ki naj bi načrtovala napade na jedrske… »

KLAVDIJA KUTNAR PO RAZGLASITVI REZULTATOV: "V naslednjih štirih letih bomo univerzo popeljali še višje" (FOTO, VIDEO)

Regional 25.05.2023
V ponedeljek, 22. maja, so potekale predčasne, in včeraj, 25. maja, redne volitve za rektorja Univerze na Primorskem. Volilni odbori so po zaprtju treh volišč preverili veljavnost oddanih glasovnic, prešteli veljavne glasove in jih nato pretvorili v… »

Vlada začela postopke priprave predlogov proračunov za prihodnji dve leti

RTV Slovenija 25.05.2023
Vlada mora predloga proračunov za prihodnji dve leti v DZ poslati najpozneje do 1. oktobra. Cilj je znižanje javnofinančnega primanjkljaja pod tri odstotke BDP-ja v letu 2024 in nato njegovo nadaljnje zniževanje. Vlada je že začela postopke… »

MARŠAL ZNOVA GLEDA PROTI TRSTU: Jelinčič prestavil kip Tita v svojo vilo v Žusterni (FOTO, VIDEO)

Regional 25.05.2023
Titov kip je dolga leta krasil vrt pred vilo Zmaga Jelinčiča Plemenitega v Ljubljani, ob dnevu mladosti pa je našel nov prostor pod soncem. Jelinčič ga je preselil v Žusterno in ga obrnil proti Trstu. Titov kip je zasebna last Jelinčiča. Kupil ga… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem