Slovenija arhiv novic 25.05.2023

Veterinarka: "Zdravljenje je lahko dolgotrajno, naporno in drago"

Zurnal24 25.05.2023
S slino klopa se prenese v enem do dveh dneh, bolezen pa izbruhne v dveh do šestih mesecih. Klopi veljajo za najbolj nevarno žival v naših gozdovih. Samo letos so na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje zabeležili dve prijavi okužbe s klopnim… »

Zaveda se, da jo bodo zdaj spet vzele za tarčo

Delo 25.05.2023
Na turnirju za veliko nagrado v Linzu med 11 slovenskimi judoisti tudi svetovna podprvakinja Andreja Leški. Kaja Kajzer ni vesela, da je nosilka. V nadaljevanju preberite: Zakaj je turnir za veliko nagrado Zgornje Avstrije tako pomemben, kateri slovenski… »

Šibek potresni sunek v bližini Črnomlja

SiolNET 25.05.2023
Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ob 0.07 zabeležili šibek potresni sunek magnitude 0,8. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 78 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Črnomlja. Intenziteta potresa v širšem… »

Predstavljen novi BMW serije 5, zdaj tudi kot električni i5

Zurnal24 25.05.2023
Nova, osma generacija serije pet je močno zrasla tako tehnološko kot po centimetrih, ohranja karavana in prvič uvaja električno različico i5. Za vsakogar nekaj, torej. BMW je predstavil naslednjo generacijo enega svojih temeljnih in najstarejših… »

Sedanjost in prihodnost kultne britanske zasedbe

Delo 25.05.2023
Mojstri metalskega rocka, Iron Maiden, bodo v nedeljo nastopili v ljubljanski dvorani Stožice. V nadaljevanju preberite: V Ljubljani se obeta dvojni spektakel britanskih metalcev. V nedeljo bo v ljubljanski dvorani Stožice nastopila skupina Iron Maiden… »

TV namigi: Otroci Sonca: Azteki, Zloglasni par in Gospod Jones

Delo 25.05.2023
Začenja se serija o Aztekih, Inkih in Majih, na Kinu bo prvič film o paru, ki se za slavo poda v kriminal. Zvečer film o grozljivem genocidu nad Ukrajinci. Četrtek, 25. maja Otroci Sonca: Azteki (Premiera): TV SLO 1 ob 21.00 Söhne der Sonne - Maya… »

GOLOB V PODPIS DOGOVORA S POSLANCEMA NARODNE SKUPNOSTI: Vsebine še ne razkrivajo

Regional 25.05.2023
Predsednik vlade Robert Golob bo danes podpisal dogovor o sodelovanju s poslancema italijanske in madžarske narodne skupnosti Felicem Žižo in Ferencem Horváthom, so sporočili iz kabineta predsednika vlade. Vsebine dogovora še ne razkrivajo, na… »

Sojenje vpisničarki na tožilstvu: Podatki naj bi uhajali iz policije?

Dnevnik 25.05.2023
Na nadaljevanju sojenja nekdanji vpisničarki na specializiranem državnem tožilstvu Tanji Tolimir, obtoženi izdaje tajnih podatkov, je tožilec delno spremenil obtožnico. Obramba še vedno dokazuje, da so podatki uhajali z Nacionalnega preiskovalnega… »

Enotna vozovnica Slovenija

Gorenjski glas 25.05.2023
Od prvega junija naprej bo mogoče kupiti novo vozovnico Slovenija, ki bo omogočala neomejeno število voženj z avtobusi in vlaki po vsej državi. Kaj bo nižja cena mesečnih vozovnic pomenila za povračilo stroškov prevoza na delo, za zdaj še ni… »

Škofja Loka je minuli konec tedna zvenela in dišala

Gorenjski glas 25.05.2023
Vse se je začelo v petek z maturantsko četvorko na Trgu pod gradom, kjer so zaplesali mladenke in mladeniči škofjeloške Gimnazije. Ti in seveda vsi obiskovalci mesta so se lahko nato okrepčali na Paradi okusov, ki se je s svojimi dobrotami ustavila… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem