Slovenija arhiv novic 25.05.2023

Sočutje skozi otroške oči

Gorenjski glas 25.05.2023
Na povabilo Lions kluba Kranj so v natečaju sodelovali učenci Osnovne šole Orehek pod mentorstvom Maje Draksler. Kranj – V Mestni knjižnici Kranj si je do sredine junija mogoče ogledati razstavo plakatov miru, ki so jih v natečaju pod… »

Brskali po računih lastnika Save, ki jo je kupoval Orbanov zet

Necenzurirano 25.05.2023
Urad za preprečevanje pranja denarja je pred volitvami pregledoval tudi račune ljudi, ki so se z Madžari dogovarjali o prodaji slovenskih hotelov. Kaj so iskali na Žugljevem uradu Pregledovali Rajbarja, ko so Madžari kovali načrte za Savo Operacija… »

Nerešeno lastništvo vzrok za propadanje zelenic in parkirišč

Delo 25.05.2023
Postopki na okrajnem sodišču so dolgotrajni in zaradi številnih lastnikov tudi zapleteni. V nadaljevanju preberite: Petnajst let po uveljavitvi zakona o vzpostavitvi etažne lastnine in določanju pripadajočega zemljišča k stavbi je ljubljansko… »

SDH in Kad drug teden o razdolžitvi Save

Delo 25.05.2023
Na dnevnem redu skupščine Save je tudi dokapitalizacija s stvarnim vložkom in v denarju. V nadaljevanju preberite še: Slovenski državni holding (SDH) in Kapitalska družba (Kad) bosta prihodnji teden na skupščini Save odločala o dokapitalizaciji… »

Skrivnosti kvantnega magnetizma

Delo 25.05.2023
Tilen Knaflič proučuje magnetne lastnosti materialov. ——— Dr. Tilen Knaflič je raziskovalec na odseku za fiziko trdne snovi na Inštitutu Jožef Stefan. Je tudi sodelavec na Raziskovalnem inštitutu Zavoda za varstvo kulturne dediščine… »

Pešca naj bi zbil in ga nato premaknil v grmovje

Delo 25.05.2023
Tožilstvo 34-letniku, že obsojenemu zaradi nevarne vožnje, očita povzročitev smrtne nesreče in pobeg. V nadaljevanju preberite: »Tudi pokojni bi se moral zavedati posledic in poskrbeti za svojo varnost. Njegov brat Franc tistega večera tudi ni… »

Predhodnik vesoljskega plovila, s katerim je poletel prvi človek

Delo 25.05.2023
Kos Sputnika 4 je priletel tudi na tla v mestu Manitowoc v Wisconsinu. Sovjetska zveza je v začetku 60. let prejšnjega stoletja vodila v vesoljski tekmi. Petnajstega maja 1960 so Sovjeti v orbito poslali Korabl Sputnik 1 ali Sputnik 4 – prvo plovilo v… »

Četrti del superprevodne telenovele

Delo 25.05.2023
Že drugo istovrstno odkritje iste raziskovalne skupine v treh letih na trhlih temeljih. V nadaljevanju preberite: Ena izmed upravičenih kritik ustroja moderne znanosti je nesorazmerna nagnjenost k pozitivnim rezultatom. Medtem ko se nad odkritji, ko… »

Strupeni raznozobi grint je bolj razširjen, kot so mislili

Primorske 25.05.2023
Na svetovni dan čebel, 20. maja, so si zaposleni iz Skupine Sparkasse nadeli rokavice in se skupaj z gozdarji sežanske območne enote Zavoda za gozdove Slovenije lotili puljenja raznozobega grinta. CERJE > To je invazivna tujerodna rastlina, ki je… »

Ali istrski župani službene avtomobile vozijo tudi v zasebnem času?

Primorske 25.05.2023
Županovanje Andreja Korenike je vse bolj pod drobnogledom javnosti. Kritiki mu namreč očitajo uporabo službenega avtomobila v zasebne namene. Korenika zagotavlja, da avtomobil v zasebne namene uporablja skladno z zakonodajo in plačuje tudi davek… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem